Hyppää sisältöön

Tiina Elovaaran mukaan hallitus ei kestä enää yhtään kokoomuksen kuohua: "Mitä kaikkea siellä tapahtuu?"

Sinisten kansanedustaja Tiina Elovaara ei usko, että hallitus kaatuu Kaj Turusen loikkaan, mutta välit hallituskumppaneihin ovat koetuksella.

Tiina Elovaara
Sinisten Tiina Elovaara on istuva kansanedustaja ja juuri sitä mitä puolue ehdokkaaltaan toivoo: valovoimainen nuori nainen. Hänen suosionsa ei kuitenkaan ole riittänyt houkuttelemaan sinisten listoille lisää naisia. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Anu Leena Koskinen

Sinisten tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara uskoo, ettei puoluetoveri Kaj Turusen loikka kokoomukseen kaada hallitusta. Välit hallituskumppaneihin ovat kuitenkin koetuksella.

Turunen kertoi siirtymisestä kokoomukseen tiistaina.

Sinisten eduskuntaryhmä kokoontui heti yllätyksenä tulleen tiedon jälkeen. Tunnelma kokouksessa oli Elovaaran mukaan rauhallinen. Elovaaran mukaan loikkaukset ovat tyypillisiä politiikassa.

– Toiset puolueet koettavat houkutella edustajia. Tämä on tyypillistä. Valitettavaa on toki, että Turunen päätyi tähän ratkaisuun.

Elovaara ihmettelee ajallista yhteyttä kokoomuksen kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimon eroon puolueesta. Elovaaran mukaan hallitus kestää Turusen eron, mutta se ei enää kestä yhtään kokoomuksen uutta kuohuntaa.

Tämä asettaisi sote- ja maakuntauudistuksen kansanedustajan mukaan vaaraan.

– Kokoomuksen sisällä kuohuu nyt ja on vastakkaisia näkemyksiä ja irtiottoja. Mitä kaikkea siellä tapahtuu?

Suosittelemme sinulle