Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Poliisi paljasti laajan huumeringin: Takavarikoidun omaisuuden arvo satoja tuhansia euroja, sataa ihmistä kuulusteltu ympäri Suomea

Aineita on ostettu Tor-verkossa ja levitetty postitse lähettämällä, poliisi epäilee.

Poliisi
Poliisi on päässyt muun muassa Kiteellä ja Ilomantsissa tehtyjen varkauksien jäljille. Kuvituskuva. Kuva: Emilia Malin / Yle
Esa Koivuranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo paljastaneensa törkeän, Tor-verkon avulla tehdyn huumerikoksen. Tapausta on selvitetty viime kesästä lähtien ja yhteistyötä on tehty keskusrikospoliisin kanssa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Kyse on huumeiden levittämistä koskevasta tutkinnasta. Poliisi epäilee, että aineita on ostettu Tor-verkossa ja levitetty pääasiassa postitse lähettämällä. Tor-verkko mahdollistaa internetin anonyymin käytön.

Tutkinnan aikana on ollut pidätettynä ja vangittuna kolme ihmistä. Lisäksi poliisi on kuulustellut ympäri Suomea noin sataa ihmistä, joiden epäillään ostaneen huumausaineita tässä kokonaisuudessa. Myyntitapahtumia epäillään olleen vähintään useita satoja.

Poliisi on saanut haltuunsa ja takavarikoinut yli 60 000 euroa käteistä rahaa, kaksi arvokasta kelloa sekä huomattavan määrän eli yli 70 kappaletta virtuaalivaluutta bitcoineja. Takavarikkohetkellä kyseisen bitcoin-erän arvo oli lähes 700 000 euroa.

Kokonaisuudessaan takavarikoidun, "rikoksen tuottamana hyötynä" kerätyn omaisuuden arvo on satoja tuhansia euroja.

Tutkinnan yhteydessä on takavarikoitu myös muun muassa noin kuusituhatta Rivotril-tablettia, satoja ekstaasitabletteja sekä hasista ja marihuanaa, poliisi kertoo.

Tapaus on siirtynyt nyt syyteharkintaan.

Lue myös:

Yle tutki: Kännykkäsovelluksen avulla myydään kovia huumeita – nettikauppaa käyvät myös alaikäiset

Tulliin jää verkosta tilattuja huumelähetyksiä päivittäin – "Myyjän maineella vaikutus siihen, keneltä ostetaan"

Huumekaupassa uusi ilmiö: Nettimyyjät lahjoittavat ilmaisia LSD-lappuja kaupan kylkiäisenä viattomasti kuin tikkareita

Suosittelemme sinulle