Hyppää sisältöön

Kittilässä puuhataan paikallisradiota

Kuntapäättäjät haluavat antaa paikallisille nuorille mahdollisuuden tehdä työtä ja kertoa kunnan asioista.

Akseli Erkkilä Kittilän valtuustosalissa 29. elokuuta 2016. Kuva: Perttu Ruokangas / Yle

KITTILÄ Kittilässä joukko valtuutettuja haluaa perustaa paikallisradion. Kittilän kunnanvaltuustolle on tehty aloite siitä, että kunta selvittää mahdollisuudet paikallisradion perustamiseksi ja valitsee parhaimmaksi osoittautuvan mallin radiolle.

Aloitteen takana on 17 kunnanvaltuutettua eri ryhmistä. Mallia voitaisiin ottaa vaikkapa Inarista, sanoo aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, Kuntalaislistan valtuutettu Akseli Erkkilä.

– Se idea tuli siitä, että Inarissa on Radio Inari. Se on kunnan viestintäpajan yhteydessä. Kittilässä olisi varsinkin sesonkiaikana paljon kuuntelijoita, että mainoksilla voisi ehkä olla mahdollista saada osan rahoituksesta.

Erkkilän mukaan Inarista on saatu rohkaisevia kokemuksia, joita halutaan käyttöön Kittilässäkin.

– Inarissa he ovat saaneet hyvää palautetta varsinkin siitä, että heillä nuoret itse valitsevat musiikin. Lisäksi he radioivat valtuuston kokouksia ja muuta sellaista, että kyllä siellä on tullut ihan hyvää palautetta.

Aloite on vasta alkua

Erkkilä korostaa, että valtuustoaloite on vasta ensimmäinen askel kohti radion perustamista; mitään toimintamallia ei ole vielä valittu.

– Tuo aloite itsessänsä on kuitenkin aika väljä, että se ei vielä ota kantaa siihen, miten se radio pitäisi saada pystyyn. Minun mielestäni se olisi kuitenkin yksi hyvä työllistämistoimi, ja se voisi olla kuntalaisille mukava tuollainen paikallisradio. Siinä aloitteessa mainitaan myös, että sen pitäisi edistää kittiläläistä kulttuuria ja sivistystä.

Kittilän omalle paikallisradiolle olisi kysyntää, uskoo Erkkilä.

– Kun nämä ihmiset, jotka sitä tekee, tuntee paikallisia, niin he ovat siinä hermolla koko ajan. Mie uskon, että Kittilästä ohi ajavista mökkeilijöistäkin monia varmasti kiinnostaa se, että mitä nämä ihmiset täällä touhuaa.

Suosittelemme sinulle