Hyppää sisältöön

Vakavasta loukkaantumisesta kuntoutunut maajoukkuetähti herkistyi dramaattisen Suomen mestaruuden jälkeen: ”Olen äärettömän ylpeä”

Peli-Karhujen sankarina juhli vastikään vakavasta loukkaantumisesta toipunut maajoukkuepelaaja Linda-Lotta Lehtoranta.

Linda-Lotta Lehtoranta Kuva: Tomi Hänninen
Inka Henelius,
Roope Visuri

Kotkalainen Peli-Karhut juhli naisten koripallon Suomen mestaruutta seitsemän vuoden tauon jälkeen. PeKa kaatoi lappeenrantalaisen Catzin ratkaisevassa viidennessä finaalissa ja aiheutti Catzille kauden ainoan tappion kotikentällä.

Peli-Karhuilla oli pitkään kevään mittaan monta sankaria. Ratkaisevassa finaalissa asettui esiin erityisesti maajoukkuepelaaja Linda-Lotta Lehtoranta.

Hän pussitti peräti viisi kolmen pisteen heittoa ja yhteensä 18 pistettä. Mestaruus oli takapelaajalle vieläpä erityisen tunteikas, sillä hän palasi vasta tammikuussa Suomen kentille ja Peli-Karhuihin vakavan loukkaantumisen jälkeen. Muutama vuosi sitten kovassa nousukiidossa ollut Lehtoranta oli kesällä 2016 tehnyt sopimuksen Belgian mestarijoukkueen kanssa, mutta hän loukkaantui pahasti syyskuussa harjoitusottelussa.

– Aivan mahtavalta tuntuu. Ihan uskomaton fiilis. Pysyimme joukkueena varsinkin tämän viimeisen ottelun. Taisteltiin loppuun asti ja tässä on tulos, Lehtoranta herkistyi.

– Parempaa päätöstä ei tälle kaudella voinut tulla. Tämä oli minun tavoite. Tähän pääsin. Olen siitä äärettömän ylpeä.

Peli-Karhujen sankareita löytyi myös toisesta tunnetusta koripallosuvusta Poundsista. Anissa Pounds pussitti varmasti loppuhetkillä vapaaheitot sisään ja lopulta PeKa vei viidennen finaalin jopa selvin numeroin 69–56.

– Ihan mieletöntä. Viimeksi, kun pelattiin Catzia vastaan finaalissa (2013), niin jäätiin hopealle. Todettiin Lindan kanssa, että meillä on kalavelkoja. Meidän piti voittaa tänä vuonna. Nyt se mestaruus sitten tuli, neljän Yhdysvaltojen vuoden jälkeen Suomeen täksi kaudeksi palannut Pounds tunnelmoi.

Peli-Karhujen päävalmentajalle Roope Mäkelälle mestaruusjuhlat ovat hyvin tuttuja, sillä hän voitti aikanaan KTP:n paidassa pelaajana neljä Suomen mestaruutta. Nyt tuli kuitenkin ensimmäinen kultamitali valmentajana. Hän hehkutti joukkueensa kykyä pelata tiukoissa paikoissa. Runkosarjan kolmonen PeKa oli jo kaatanut välierissä viidennessä ottelussa vieraskentällä runkosarjan kakkosen Tapiolan Hongan.

– Minulla oli neljännen finaalin jälkeen sellainen olo, että tämä alkaa kääntyy meille. Paikkapuolustus oli lopulta ratkaisun avain. Ei tässä oikein vielä ymmärrä. Jos tämän viikonlopun juhlii, niin kai sen sitten muistaa, Mäkelä heitti.

Millä tavalla tämä mestaruus erosi pelaajana voitetuista mestaruuksista?

– Onhan tässä vähän orpo olo penkillä. Meillä oli aika vahvat pelaajat. He taisivat puhua enemmän aikalisillä kuin minä. Mutta yhdessä tehtiin. Hyvältähän tämä tuntuu, Mäkelä kuittasi.

Lue lisää:

Historiallisen tasainen taisto koripallon Suomen mestaruudesta ratkesi dramaattisesti – Peli-Karhut aiheutti Catzille kauden ensimmäisen kotitappion viimeisellä mahdollisella hetkellä

Suosittelemme sinulle