Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Hallitseva mestari joutui takaa-ajajaksi – HIFK puolusti Dickenin nurin

Dicken on hallinnut naisten käsipallon SM-sarjaa viime vuodet. HIFK oli loppuotteluiden avauspelissä vahvempi maalein 25-20 (11-11).

Johanna Hilli
Johanna Hilli Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

HIFK ja Dicken ovat kohdanneet toisensa naisten käsipallon SM-sarjan finaaleissa viisi kertaa peräkkäin. Kolme edellistä mestaruutta voittanut Dicken voitti runkosarjan, mutta hävisi HIFK:lle jo ylemmässä jatkosarjassa kahdesti.

Ensimmäisessä finaalissa Dicken aloitti kotijoukkue HIFK:a vahvemmin. Se repäisi ensimmäiseen 10 minuuttiin 5 maalin johdon. HIFK ei kuitenkaan tästä hätääntynyt, vaan nousi puoliajalla tasoihin.

Toisella puoliajalla tahti jatkui tasaisena, mutta HIFK:n puolustus pelasi lopun vahvemmin. Dicken viimeisteli viimeiseen 14 minuuttiin ainoastaan yhden maalin. HIFK:n Johanna Hilli viimeisteli ottelussa seitsemän osumaa.

- Meillä on hyvä joukkuehenki, mikä vie meidät eteenpäin tällä hetkellä. 1-0, mutta se ei sano mitään, HIFK:n päävalmentaja Rotislav Grinishin totesi avausvoiton jälkeen.

- Hyvä, että pääsimme käyntiin kankean alun jälkeen. Toivottavasti nousemme joukkueena omaan tasoomme. Tänään oli hermostunutta. Puolustus toimi hyvin, ottelun parhaana pelaajana palkittu Hilli sanoi Käsipalloliiton tiedotteessa.

Suomen mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Toinen loppuottelu pelataan sunnuntaina.

Suosittelemme