Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Yle Pirkanmaan päällikkö vaihtuu

Nykyinen päällikkö Sinikka Tuomi siirtyy Ylen koko aluetoimintaa johtavaan tiimiin. Uuden päällikön haku alkaa lähiaikoina.

Sinikka Tuomi
Sinikka Tuomi Kuva: Jani Aarnio / Yle
Kirsi Matson-Mäkelä
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Pirkanmaan päällikkö Sinikka Tuomi, 55, siirtyy Yle Suomen johtotiimiin kehityspäälliköksi 21.5.2018 alkaen.

Tampereen Mediapoliksessa uutis- ja ajankohtaistoimintaa johtanut Tuomi on toiminut aiemmin mm. Yle Satakunnan päällikkönä ja DNA Oy:ssä viestintäpäällikkönä.

– Tänne Mediapolikseen on syntynyt merkittävä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan keskus Pasilan rinnalle. Tätä kehitystä on ollut ilo olla johtamassa.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksessa Tampereella tehdään monipuolisia sisältöjä radioon, televisioon ja verkkoon, muun muassa ajankohtaisohjelma Perjantaita, Radio Suomen Pirkanmaan lähetykset ja Yle Uutiset Pirkanmaalta. Lisäksi Mediapoliksessa juonnetaan ja lähetetään 18 alueellista televisiouutislähetystä joka arkipäivä ja valtakunnallinen Uutis-Suomi.

Uusimpana Tampereella on aloittanut Mediadeski, joka tuottaa Ylen aluetoimitusten kanssa mm. tutkivaa ja datajournalismia.

Yle Pirkanmaan uuden päällikön haku alkaa lähiaikoina.

Uusia haasteita

Uudessa roolissaan Tuomi on mukana kehittämässä Yle aluetoimitusten journalismia ja toimintaa.

– Ylellä on 18 suomenkielistä maakunnallista toimitusta, joilla on paljon yhdessä tehtäviä asioita, kuten ensi syksyn maakuntavaalit. Lisäksi Ylessä on meneillään myös aluetoimituksia koskeva kokonaisvaltainen uudistus, josta varmasti tulee osa myös minun työtäni.

Yle Suomen johtotiimiä haluttiin täydentää, koska Eero Hyvönen siirtyi pääkaupunkiseudun uutisoinnista vastaavan Yle Metropolin päälliköksi.

Alueiden johtotiimin jäsenenä Tuomi raportoi Yle Suomen päällikölle Jyri Kataja-Rahkolle.

Suosittelemme