Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Sotelaeista äänestetään vasta juhannuksen jälkeen: Vaalijohtaja ei usko, että maakuntavaalien järjestäminen on muutamasta päivästä kiinni

Sosiaali- ja terveysvaliokunta haluaa ottaa parin viikon lisäajan.

Krista Kiuru
Krista Kiuru Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva
Kristiina Tolkki
Avaa Yle-sovelluksessa

Sotelakien käsittely on jälleen mutkistunut. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) kertoi perjantaina, että nyt tarvitaan aikalisä.

Alun perin eduskunnan piti äänestää sotelaeista kesäkuun alussa. Kiurun mukaan lisäaika on tarpeen.

– Hallituksen aikataulutoive ei toteudu. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla ei päästä äänestämään. Lisäaikaa tarvitaan, että asiat saadaan vietyä kunnialla läpi, Kiuru sanoo.

Kiurun mukaan eduskunta pääsee äänestämään lain kiireisimmistä osista juhannuksen jälkeisellä viikolla ja heinäkuun alussa.

Mikäli lait eivät ole valmiina heinäkuun alussa, maakuntavaaleja ei voida järjestää lokakuussa.

Vaalipäällikkö Arto Jääskeläinen ei usko, että aikalisä vaikuttaa lokakuulle suunniteltujen maakuntavaalien aikatauluun.

– Ei tämä muutamasta päivästä ole kiinni, tämä ei ole kiveen hakattua. Mutta on onhan tämä lyhyt aikataulu. Jääskeläinen sanoo.

Kiuru ei halua ottaa kantaa maakuntavaalien aikatauluun. Aikalisän jälkeenkin näyttää siltä, että lait saataisiin valmiiksi, mutta viime tingassa.

Eduskunta on jo varautunut tekemään töitä juhannuksen jälkeiselle viikolle saakka. Nyt näyttää siltä, että eduskunta joutuu jatkamaan istuntokauttaan poikkeuksellisesti heinäkuun puolelle.

– Aikataulu on erittäin tiukka, eikä salli mitään mutkia matkaan, Kiuru sanoo.

Katso myös:

Ymmärrätkö miten sote vaikuttaa sinuun? Kokeile Ylen pelillä

Suosittelemme