Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Orpo piikitteli Rinnettä ja Harkimoa Seinäjoella – "En voi hyväksyä populistisia puheita"

Kokoomuksen puheenjohtajan mielestä opposition huutelut ovat vastuuttomia.

Petteri Orpo
Petteri Orpo kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksen toritapahtumassa Seinäjoella 5. toukokuuta. Kuva: Timo Aalto / Lehtikuva
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo piikitteli epäsuorasti SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä ja kokoomuksesta eronnutta Hjallis Harkimoa Seinäjoella pitämässään puheessa.

Kokoomus ja SDP ovat viime aikoina kilvoitelleet tasaväkisesti suurimman puolueen paikasta. Rinteeltä on jo kuultu vaalilupauksia vuoden päässä häämöttäviin eduskuntavaaleihin.

– Tavoite on, että saadaan se kaikkein suurin valtakirja, voitetaan ne vaalit eikä päästetä vastuuttomia valtaan, Orpo sanoi yleisötapahtumassa Seinäjoella kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksen alla.

– Me ei voida lähteä sellaiseen populistiseen huutokauppaan tulevien sukupolvien rahoilla, mitä me kuullaan nyt oppositiojohtajan suusta. En voi hyväksyä puheita, joissa ihmisiltä ostetaan vaalivoittoa populismilla.

Orpo totesi myös, että puoluejärjestelmä on se tapa, jolla Suomessa toimitaan. Tämä oli selvä viittaus Harkimoon, joka erosi huhtikuussa kokoomuksesta ja perusti oman Liike Nyt -kansanliikkeensä.

– Ei tätä politiikkaa ja Suomen rakentamista voi tehdä sillä tavalla, että se ratkaisee, kuka huutaa eniten ja mikä saa eniten peukutuksia. Meillä on kansanedustajia, jotka tekevät joka päivä työtään ja istuvat ryhmäkokouksissa ja eivät ehkä saa niin paljon julkisuutta, Orpo sanoi viitaten Harkimoon, jota ei juuri kokoomuksen ryhmäkokouksissa nähty.

Harkimo on kritisoinut poliittisia puolueita toimintatavoiltaan ajastaan jälkeenjääneiksi. Orpo sanoi nyt, että kokoomus uudistuu ja kehittyy jatkuvasti.

Orpon mukaan kokoomuksen tavoitteisiin seuraavalla vaalikaudella kuuluu muun muassa sosiaaliturvan uudistaminen. Hän korosti myös jälleen, että eduskunnan käsittelyssä oleva sote-uudistus on tärkeää saada läpi.

Suosittelemme