Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kotijoukkueet pitävät pintansa – naisten käsipallomestaruus ratkeaa vasta viidennessä finaalissa

Dicken voitti HIFK:n 24-18 ja tasoitti naisten käsipallofinaalit 2-2:een. Viides ja ratkaiseva finaali nähdään TV2:ssa sunnuntaina kello 17 alkaen.

Dickenin Carolina Böckelman sekä HIFKin Anna Vinogradova ja Johanna Hilli (oik.) naisten käsipallon SM-sarjan toisessa  finaalissa.
Dickenin Carolina Böckelman sekä HIFKin Anna Vinogradova ja Johanna Hilli (oik.) naisten käsipallon SM-sarjan toisessa finaalissa. (Arkistokuva) Kuva: Lehtikuva
Sakari Lund
Avaa Yle-sovelluksessa

Naisten käsipallon Suomen mestaruus oli lauantaina katkolla HIFK:lle. Finaaleissa on kuitenkin menty kotivoittojen tahtiin ja sama jatkui myös neljännessä ottelussa. Dicken voitti Pirkkolan Palloiluhallissa täyden katsomon edessä 24-18 ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een.

Dicken oli hienokseltaan johdossa koko ensimmäisen puoliajan. Se onnistui pysäyttämään hyvin HIFK:n hyökkäyksiä ja maalivahti Sonja Koskinen oli mainiossa torjuntavireessä. Dicken pääsi tauolle johdossa maalein 10-8.

Toisen puoliajan alussa johto vain kasvoi. Ottelu oli käytännössä selvä jo hyvissä ajoin. Dickenin hyökkäyspeli toimi, mutta HIFK ei onistunut tekemään maaleja normaaliin tahtiin.

- Nämä pelit eivät ole koskaan helppoja. Ne ovat fyysisesti ja henkisesti vaikeita. Olimme rauhallisia ja pysyimme siinä mitä oltiin sovittu, Dickenin maalivahti Koskinen sanoi.

Finaalisarjassa on vaikuttanut siltä, että se joukkue voittaa, jonka maalivahti onnistuu paremmin.

- On silllä iso merkitys. Kaksi hyvää puolustusta ja kaksi hyvää hyökkäystä on vastakkain, Koskinen totesi.

Viides ja ratkaiseva finaali pelataan HIFK:n kotikentällä Helsingin Urheilutalolla sunnuntaina. Sitä voi seurata TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 17 alkaen.

Mestaruusputken koko ohjelma

Suosittelemme