Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Dicken voitti neljännen peräkkäisen Suomen mestaruutensa dramaattisen finaalisarjan päätteeksi – komean uran tehnyt maajoukkuevahti Koskinen lopettaa kultajuhliin

Dicken oli helsinkiläisten finaalisarjassa HIFK:ta parempi otteluvoitoin 3–2.

Urheilujuttuja: Dicken juhlii naisten Suomen mestaruutta
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsinkiläinen Dicken on käsipallon naisten Suomen mestari vuonna 2018. Dicken voitti ratkaisevassa viidennessä finaalissa HIFK:n maalein 24–19. Finaalisarjassa Dicken oli parempi voitoin 3–2.

Dicken nousi sarjassa kuilun partaalta mestaruuteen, sillä HIFK:lla oli mahdollisuus juhlia kultaa jo lauantaina. Dicken voitti kuitenkin viikonlopun molemmat ottelut ja nappasi neljän peräkkäisen SM-kultansa.

– Aika iso juttu. On ihan mahtava fiilis. Olemme hyvä joukkue ja olin ihan varma, että voimme voittaa tämän. Tämä tuntuu niin hyvältä, sanoi mestaruudesta häkeltynyt Dickenin Anna Lindahl ottelun jälkeen.

Lindahl teki sunnuntain finaalissa kuusi maalia. Hänen lisäkseen yksi Dickenin hahmoista ratkaisevassa finaalissa oli maalivahti Sonja Koskinen, joka otti jännittävillä loppuhetkillä tukun tärkeitä torjuntoja.

– Pakko olla onnellinen kuin tällainen peli ja vielä voitetaan. Vähän turhaa hosumista oli välillä, mutta ihan sama, kun voitettiin, Koskinen sanoi.

Sonja Koskinen
Sonja Koskinen Kuva: Yle

Huikean pelaajauran muun muassa Dickenissä, maajoukkueessa ja Ruotsin pääsarjassa Västerås Irstassa tehnyt Koskinen kertoi Ylen haastattelussa lopettavansa pelaajauransa.

– Tähän on hyvä lopettaa, Koskinen tiivisti.

Vuosina 2012–14 SM-kultaa juhlinut HIFK hävisi neljättä kertaa peräkkäin finaalissa Dickenille. Tappio oli yhtä karvas kuin aikaisemmilla kerroilla.

– AIka pettynyt olo. Hyökkäyspään tehottomuuteen tämä kaatui tänään, Linda Cainberg sai sanotuksi.

Cainberg lisäsi, etteivät aikaisemmatkaan hopeamitalit ole maistuneet myöhemminkään miltään, joten tuskin tämäkään.

Helsinkiläiset Dicken ja HIFK ovat pelanneet viisi kertaa peräkkäin käsipallon naisten SM-sarjan loppuotteluissa. Yleensä pronssimitali on mennyt siuntiolaiselle SIF:lle, mutta tällä kertaa himmeimmän mitalin vei Karjaan BK-46.

Katso, Dickenin juhlintaa mestaruuspokaalin kanssa tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Naisten SM-sarja, 5. finaali HIFK–Dicken 19–24 (8–9)

Parhaat maalintekijät

HIFK
Kathlen Ax 5
Anna Vinogradova 4
Linda Cainberg 4

Dicken
Anna Lindahl 6
Betina Lillqvist 5
Tove Salokivi 3

Suosittelemme