Hyppää sisältöön

Viisufinaaliin päässyt Saara Aalto: ”En muista esityksestä juuri mitään”

Ennen lauantain Euroviisujen finaalia Aalto antaa paljon haastatteluja kansainvälisille medioille.

Saara Aalto
Saara Aalto jännitti semifinaalin tulosten julkistamista tiistai-iltana. Hän kertoi Ylen haastattelussa tunnelmistaan heti finaalipaikan varmistuttua. Video: Yle, kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali oli suomalaisittain hermoja raastavaa katsottavaa. Se ei johtunut Saara Aallosta, sillä hän oli vetänyt Monsters-kappaleensa esityksen virheettömästi.

Jännitys oli piinaava, kun jatkoon meneviä kymmentä maata alettiin luetella. Suomi mainittiin vasta toiseksi viimeisenä.

– Jännitti ihan sikana. Toisaalta mulla oli vähän sellainen fiilis, että ne on kuiteskin tehnyt sen tahalleen, kun ne tietää, miten iso juttu tämä on minulle. Laitetaan Saara tuonne toiseksi viimeiseksi ja juurikin toiseksi viimeiseksi. Nämä mun toiset sijat vain jatkuvat.

Kun Suomi mainittiin, Saara Aalto kertoo huutaneensa kovempaa kuin koskaan.

Monsters-kappaleen esitys meni laulajan mukaan hyvin, vaikka hänellä ei olekaan siitä paljonkaan muistikuvia. Aivan lavan edessä ollessaan hän muistaa saaneensa katsekontaktia yleisöön, joka hymyili ja lauloi mukana.

– Toisen kertosäkeen aikana näin paljon Suomen lippuja ja ihmisillä oli kädet ilmassa. Se oli sairaan siistiä!

Aallon esitys sai Lissabonin viisuareenalla yhdet illan isoimmista aplodeista.

Tähtäimessä hyvä sijoitus

Ennen lauantain viisufinaalia Saara Aalto ei jää lepäilemään. Hänellä on keskiviikkona keikka viisubileissä ja etukäteen on sovittu jo lukuisia haastatteluja eri maihin ja erityisesti Britanniaan.

Finaalin harjoitukset alkavat perjantaina, ja lauantaina Aalto pyrkii vetämään jälleen show’n, jossa kaikki menee nappiin.

Suomen viisuedustaja pyrkii saamaan finaalissa mahdollisimman hyvän sijoituksen.

– Tietenkin haluaisi, että tulisi hyvä sijoitus. Olen tottunut kakkossijoihin ja aika hyviin sijoituksiin, niin onhan tämä jännää, miten tässä käy. Finaalissa on aivan hirvittävä määrä lauluja. Suurin osa ihmisistä kuulee ne vain yhden kerran, niin miten niitä voi pistää mihinkään järjestykseen, Aalto ihmettelee.

Aalto pyrkii olemaan finaalissa rauhallisena ja katsoa, tuleeko pisteitä vai ei.

– Parhaamme ja kaikkemme olemme tehneet. Toivottavasti Suomi siellä iloitsee, juhlii ja kannustaa loppuun asti.

Suosittelemme sinulle