Hyppää sisältöön

Pelastuslaitoksen sairaankuljettaja raiskasi työtoverinsa – seurauksena ehdollista vankeutta

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa käräjäoikeuden langettaman tuomion työpaikalla tapahtuneesta raiskauksesta.

Kuva: Katriina Laine / Yle

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen sairaankuljettaja on tuomittu raiskauksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta ehdolliseen vankeuteen.

Vankeutta mies on saanut kesällä 2015 tapahtuneesta työkaverinsa raiskauksesta vuoden ja kuusi kuukautta. Lisäksi hänet määrättiin 30 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Raiskaus tapahtui työaikana tekijän ja uhrin ollessa päivystysvuorossa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Iitin toimipisteessä.

Tuomittu ja uhri eivät tunteet entuudestaan toisiaan, vaan he olivat tutustuneet toisiinsa työpaikalla tekopäivän aamuna. Tuomittu oli pelastuslaitoksen kokenut ja vakituinen työntekijä ja uhri oli muutaman kuukauden määräaikaisessa työsuhteessa.

Hovi: Rangaistuskäytännön mukainen tuomio

Raiskaus tapahtui illalla nukkumaan mentäessä päivystyspaikan yhteisessä lepotilassa. Tuomittu käytti oikeuden mukaan teossa vähäistä väkivaltaa, mutta hänen olisi pitänyt ymmärtää asianomistajan haluttomuus.

Itä-Suomen hovioikeus ei ole muuttanut käräjäoikeuden alkuperäistä tuomiota.

Ehdollista tuomiota hovioikeus pitää rangaistuskäytännön mukaisena, kun huomioon otetaan asianomistajan seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaus ja käytetyn väkivallan laatu.

Suosittelemme sinulle