Hyppää sisältöön

Karkea virhe katkaisi Leijonien taistelun – Marjamäkeä sapetti: "Sähläsimme itse voiton pois"

Päävalmentaja Lauri Marjamäen mielestä nuori joukkue sai tärkeää oppia Tanska-ottelusta.

Kuva: Tomi Hänninen
Ossi Saarinen

HERNING. Suomi koki ensimmäisen tappionsa jääkiekon MM-kisoissa, kun Tanska yllätti Leijonat keskiviikkoiltana 3-2. Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tappiosta huolimatta varsin tyytyväinen Suomen pelaamiseen.

- Ei ollut mielestäni huono peli meiltä. Ehkä sellainen viimeinen puristus jäi uupumaan. Vastustaja halusi voittoa pikkuisen enemmän kuin me, kamppaili ja puolusti maalinsa edustaa sitoutuneesti, Marjamäki kiteytti pelin jälkeen.

Marjamäkeä jäi sapettamaan kamppailun loppuratkaisu. Mikael Granlundin toi Leijonat tasoihin vajaat neljä minuuttia ennen loppua. Hetkeä myöhemmin Teuvo Teräväinen laukoi kiekon katsomoon ja joutui istumaan rangaistusta pelin viivyttämisestä. Teräväisen jäähyn aikana Nichlas Hardt iski Tanskan voittomaalin.

- Harmitti tuo loppu. Tulimme väkisin tasoihin tuollaisessa huutomyrskyssä ja sitten sähläsimme itse voiton pois. Joskus tämä on kuitenkin tätä. Tarvitsemme kaikenlaisia kokemuksia, jotta kehitymme ja kasvamme voittavaksi joukkueeksi, Marjamäki kuittasi.

- Tanska ansaitsi voittonsa. He pelasivat todella fyysisesti. Heidän NHL-hyökkääjiensä taito näkyi ylivoimapelissä, päävalmentaja lisäsi.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussaan Leijonat hurmasi lennokkaalla hyökkäyspelillään. Suomi murjoi Etelä-Korean, Latvian ja Norjan tieltään maalierolla 23-2. Tanskaa vastaan pelin luonne oli hyvin erilainen.

- Tanska otti vauhdin pois ja pisti viisi äijää keskialueelle. Silloin hyökkäystä pitää rytmittää ja hakea paremmin. Ei kannata syötellä surman suuhun ja saada vastaiskuja omiin, Marjamäki valaisi ja kehui Tanskan taktiikkaa fiksuksi.

Viiteen päivään neljä ottelua pelannut Leijonat viettää torstaina ansaittua vapaapäivää. Perjantaina ohjelmassa ovat jääharjoitukset ja lauantai-iltana seuraava kamppailu. Silloin vastassa on Kanada.

Lue myös:

Leijonien MM-turnaukselle shokkikäänne – Tanska järjesti jättiyllätyksen tehotonta Suomea vastaan: "Käsitellään tämä rehellisesti"

Kapteeni Granlund muistutti Leijonien kovasta otteluruuhkasta yllätystappion jälkeen – jakoi kehuja Tanskalle: "En ole huolissani ollenkaan"

Suosittelemme sinulle