Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kommentti: Tanska-peli oli Suomelle herätys todellisuuteen

Suomen kiekollinen pelaaminen, tilanteiden rakentelu ja viimeistely olivat kisojen alkupeleissä vaivatonta, mutta Tanskaa vastaan Leijonien kiekkotivolille laitettiin tyly stoppi, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

Tanskan maalivahti Frederik Andersen makaa jäällä Tanskan ja Suomen pelaajien ympyröimänä.
Kuva: Tomi Hänninen
Jussi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

HERNING. Herningin illassa saatiin tyly todiste siitä, ettei Leijonien MM-kisamatka ole tästä eteenpäin enää iloista maali-ilottelua tai jatkuvaa riemukulkua. MM-kisojen lämmittelyvaihe on ohi, nyt alkoivat oikeat MM-kisapelit.

Kun vastus kaukalossa kovenee, aletaan Leijonien todellista iskukykyä vasta mitata.

Suomen kiekollinen pelaaminen, tilanteiden rakentelu ja viimeistely olivat kisojen alkupeleissä vaivatonta, mutta Tanskaa vastaan Leijonien kiekkotivolille laitettiin tyly stoppi. Esimerkiksi Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen keskinäinen napanuora katkesi, kun jämäkästi puolustanut ja vääntänyt Tanska hyydytti Suomen pelintekoaikeet erityisesti päätöserässä.

Selkeä esimerkki Leijonien kiekollisen pelin jumiutumisesta Tanskaa vastaan nähtiin juuri päätöserässä: Teräväinen puski hyökkäysalueelle sisään, menetti kiekon ja tämän seurauksena Tanskan nopea pelinkääntäminen ja perään Niklas Jensenin läpiajo.

Kuvaavaa Suomen päätöserän tahmealle pelinrakentelulle oli se, että Tanska pystyi peräti kahdesti läpiajoon, vieläpä Leijonien kiekonmenetyksestä!

Vaikka Tanskan joukkueen taitotaso ei ole kollektiivisesti Suomen tasolla, ovat joukkueen kärkihyökkääjät riittävän taitavia ratkomaan pelejä. Frans Nielsen, Oliver Björkstrand esimerkiksi näyttivät erinomaista viimeistelyn taitoa.

Myös Tanskan vääntövoima ja kaksinkamppailuvoima olivat Leijonille liikaa. Jämäkät juutit olivat halukkaita ja ennen kaikkea pystyviä kamppailemaan vahvemmin kuin Leijonat.

Herningissä saatiin todiste myös siitä, miksi Frederik Andersen kuuluu NHL:n nousevaan maalivahtieliittiin.

Loppuun hieman perspektiiviä Suomen tulevista vastustajista, esimerkiksi Kanadasta. Connor McDavid orkestereineen pyyhki Tanskalla lattiaa jo avauserässä, mutta Leijonien kohtalo oli keskiviikko-iltana hieman toisenlainen.

Tanska-peli oli Suomelle herätys todellisuuteen.

Lue myös:

Kapteeni Granlund muistutti Leijonien kovasta otteluruuhkasta yllätystappion jälkeen – jakoi kehuja Tanskalle: "En ole huolissani ollenkaan"

Leijonien MM-turnaukselle shokkikäänne – Tanska järjesti jättiyllätyksen tehotonta Suomea vastaan: "Käsitellään tämä rehellisesti"

Näin Leijonat taipui kotiyleisön siivittämänä hurmoksessa pelanneelle Tanskalle

Suosittelemme