Hyppää sisältöön

Jalkapallofanin taivas – MM-kisojen ennakointia 24 tuntia putkeen suorana Yle Puheella

9. kesäkuuta Yle Puheella ennakoidaan kesän Venäjän MM-turnausta vuorokausi yhtä soittoa.

Jalkapallon MM 2018, Lehtola, Laine, Salminen, Härkönen, Ennekari, Pasanen Futis 24h
Kuva: Jukka Lintinen / Yle
Yle Urheilu

Venäjällä pelattavat MM-kilpailut käynnistyvät torstaina 14. kesäkuuta, mutta turnaukseen on mahdollisuus ottaa kattava varaslähtö Yle Puheen 24 tunnin lähetyksen parissa. Luvassa on jalkapalloilua laidasta laitaan asiantuntevalla ja samalla leppoisalla otteella.

Mittava lähetys alkaa lauantaina 9.6. klo 12 ja päättyy tasan vuorokautta myöhemmin, eli sunnuntaina 10.6. klo 12. Lähetystä vetävät Ylen MM-kisatiimin Riku Salminen, Matti Härkönen ja Sami Laine, sekä asiantuntijat Petri Pasanen ja Erkka V. Lehtola. Myös muita vieraita on luvassa, niin studiossa kuin puhelimitse.

- Tällainen massiivinen lähetys juuri MM-kisojen kynnyksellä on erinomainen tapa tehdä joukkueet, pelaajat, MM-historia, säännöt ja moni asia tutuiksi kuulijoille ja katsojille. Luvassa on varmasti uskomattoman mielenkiintoinen vuorokausi, kun studiotiimi antaa palaa 24 tunnin ajan. Idean isälle, asiantuntija Erkka V. Lehtolalle, suuri kumarrus kekseliäisyydestä, toteaa Ylen MM-kisojen sisältötuottaja Antti Ennekari.

- Mahtavaa että Yle otti kopin tästä! Noin kuukausi H-hetkeen, mutta jo nyt kropassa kihelmöi. Pian otetaan miehestä mittaa: 24 tuntia, 1440 minuuttia, 86400 sekuntia – kaksi kertaa kellon ympäri pallon lumoa. Nyt aletaan oikeasti olla intohimon äärellä, Lehtola hehkuttaa.

Studiotiimi ja vieraat pureutuvat tarkasti eri aiheisiin, aina MM-kisojen joukkueista, pelaajista, historiasta ja säännöistä kentän ulkopuolisiin tarinoihin ja jalkapallon estetiikkaan. Laine urakoi liikkuvana toimittajana eri puolilla Suomea vuorokauden ajan. Hän muun käy testaamassa kisapallon ammattilaisten kanssa, tapaa useita jalkapallon ystäviä ja piipahtaa Suomen maajoukkueen harjoitusottelussa Tampereella. Myös kuuntelijoilla on mahdollisuus osallistua lähetykseen sosiaalisen median välityksellä.

- Jalkapallon hienoin oppi on se, ettei paraskaan pärjää yksin. 24 tunnin lähetys on joukkuepelaamisen voimannäyttö: me ja kuulijat teemme historiaa yhdessä! Emme lähde vain yrittämään parasta vaan voittamaan. Taktiikka on laadittu, mutta pallo on pyöreä eikä kaikkea voi käsikirjoittaa – jalkapallon ja vuorokauden radiolähetyksen onneksi. Näin isossa pelissä ei ole varaa nukahtaa hetkeksikään, Lehtola muistuttaa.

Yle lähettää kaikki MM-turnauksen 64 ottelua. Kanavina ovat tuttuun tapaan TV2, Yle Puhe ja Yle Areena. Televisiossa ja Areenassa nähdään kaikki kamppailut. Kun alkulohkovaiheen päätöskierroksella pelataan päällekkäisiä pelejä, näytetään yksi suorana tv:ssä ja toinen suorana Yle Areenassa. Areena-ottelusta nähdään kooste myös televisiossa. Yle Puhe välittää tällä kertaa viisi ottelua, kun radiotaajuuksille selostetaan avausottelu, välierät ja mitalipelit.

Suosittelemme sinulle