Hyppää sisältöön

Euroviisujen voittajasuosikki Kyproksen Eleni Foureira: ”Noustuani Lissabonin viisulavalle kaikki muuttui”

Laulajan viisukappale Fuego kertoo sisäisestä tulesta, joka pitää jakaa muiden kanssa.

Eleni Foureira
Ville Vedenpää

Eleni Foureira on näyttävä nainen, joka kääntää päät Euroviisujen backstagella. Varsinkin silloin kuin hän on esiintymisasussaan, joka on täysin ihonmyötäinen paljeteilla somistettu sukkapuku.

Kyproksen viisuedustajan hymy ei hyydy, vaikka viisupyöritys väsyttää.

– Harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Olen tyytyväinen ihmisten reaktioihin. Koska saa niin hyvä palautetta ihmisiltä, silloin unohtaa, että on väsynyt.

Eleni villitsi lavalla

Ennen tämän vuoden Euroviisujen käynnistymistä Lissabonissa, Kypros ei kuulunut ennakkosuosikkeihin. Eleni Foureiran kappale Fuego kuulosti moneen kertaan kuullulta itämaisvaikutteiselta tanssipopilta.

Kaikki muuttui, kun Eleni astui viisulavalle.

Biisiin oli tehty koreografia, jossa artisti tanssii seksikkäästi neljän tanssijan kanssa. Esityksestä välittyi raakaa energiaa ja mieleen jäi laulajan villi hiusten heitteleminen.

Maailmantähti Beyoncén esitykset mieleen tuovasta esityksestä tuli yhtäkkiä koko kisan ennakkosuosikki.

– Kun saavuin Portugaliin, kaikki muuttui. Kun astuin ensimmäistä kertaa lavalle, ihmiset villiintyivät. Olen ollut suosiosta yllättynyt, mutta uskon itseeni ja siihen mitä teen. Ihmiset tietävät, kuinka vaikeaa on tanssia ja laulaa samaan aikaan. Haluan tuoda oman hyvän meininkini lavalle.

Eleni Foureira kertoo, että Fuego-kappale ei kerro oikeasta tulesta. Tuli tarkoittaa tässä biisissä sisäistä tulta, jota jakaa muiden kanssa.

– Haluan jakaa sisälläni olevaa tulta ihmisten kanssa, laulaja sanoo.

Voitolla ei niin väliä

Eleni Foureira edustaa Euroviisuissa Kyprosta, vaikka on albaniankreikkalainen. 31-vuotias laulaja on tehnyt soolouraa Kreikassa ja kuulunut sitä ennen tyttöbändiin.

Euroviisut ovat olleet hänelle yksi unelma. Nyt se toteutui. Ennakkosuosikki ei halua ottaa paineita lopputuloksesta.

– En halua ajatella sitä. Yritän vain nauttia jokaisesta hetkestä. Minulle on sama voitanko vai en.

Kävipä kisassa miten tahansa, Eleni Foureira jatkaa Euroviisujen jälkeen Euroopan valloittamista. Konsertteja on sovittu lukuisiin maihin.

Lopuksi on pakko kysyä, kuinka laulajan niska kestää villiä tukan heiluttamista.

– Ole huoleti. Niskani on hyvässä kunnossa. Olen harjoitellut paljon, Eleni Foureira nauraa.

Lue myös:

Euroviisujen voittajasuosikki Israelin Netta: ”Jos olisin lapsena nähnyt itseni kaltaisen televisiossa, olisin kärsinyt vähemmän”

Suomalainen analytiikkayritys ennustaa: Euroviisuvoittaja löytyy Kyproksen, Israelin ja Irlannin joukosta

Saara Aallon ja Lordin euroviisufinaaleissa yllättäviä yhtäläisyyksiä: sama esiintymisjärjestys ja myös pukuhuoneessa sama numero

Suosittelemme sinulle