Hyppää sisältöön

Tiimipelaaja Bottas hymyili Ferrarin virheestä Ylelle: “Olen iloinen, että teimme parempia ratkaisuja tallina”

Mercedeksen Valtteri Bottakselle kauden kolmas kakkossija tuli tallin onnistuneen taktiikan jälkeen. Hän uskoi kuitenkin, että pelkkä vauhtikin olisi samaan sijoitukseen riittänyt.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Kuva: AOP
Roope Visuri

BARCELONA. Mercedeksen Valtteri Bottakselle Espanjan GP kakkossija oli hieman kaksijakoinen. Toisaalta pääsy palkintokorokkeelle oli hyvä asia edellisen Bakun kisan dramaattisen keskeytyksen jälkeen.

Toisaalta se oli Bottakselle jo kauden kolmas kakkossija. Voittoja ei ole vielä yhtään. Bottas korosti kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa silti vahvasti joukkuepelaajan luonnettaan ja Mercedeksen kaksoisvoittoa, vaikka kakkossija luonnollisesti Lewis Hamiltonin takana kirpaisi.

Lähdössä toki Bottas menetti Ferrarin Sebastian Vettelille kakkossijan, joten myös pitkään toki kolmossija näyttikin mahdollisesta.

Ferrari teki kuitenkin virheeltä maistuneen ratkaisun ja otti Sebastian Vettelin toisen kerran varikolle.

Mercedes puolestaan piti Bottaksen radalla yhdellä pysähdyksellä ja näin suomalainen ohitti nelinkertaisen maailmanmestarin. Vettel putosi vielä Verstappenin taakse neljänneksi.

Bottas uskoikin, että pelkässä nopeudessa olisi pärjännyt Vetteliä vastaan. Suomalaisen usko oli kova, vaikkakin lähdössä Vettel oli tykittänyt Bottaksen ohi selvästi. Sen jälkeen Bottas yritti kovasti päästä Vettelin kantaan, mutta ei pystynyt ohittamaan.

- Mielestäni minulla oli enemmän vauhtia koko kisan ajan. Mutta kuten kaikki tietävät on vaikea ohittaa täällä. Olisin aina voinut laittaa painetta Vettelille, mutta tarvitaan vauhtiin vielä suurempi ero ohitukseen, Bottas vastasi Ylelle ja korosti, että Mercedes odotti toista varikkopysähdystä.

Mercedes kuitenkin näki Vettelin pysähdyksen jälkeen, että Bottas ei tarvinnut pysähdystä.

- Uskon, että olisi ollut myöhemmin mahdollisuus ohitukseenkin. Meillä oli niin vahva auto tänään, Bottas totesi.

Pitkän vastauksensa päätteeksi Bottas vielä hymyili vienosti ja kuittasi hieman Ferrarille.

- Mutta niin. Olen iloinen, että teimme parempia ratkaisuja tallina ja pääsimme sillä tavalla ohi, Bottas sanoi.

Lue lisää:

Bottas ei voinut uskoa tallinsa taktiikkaa – "Viikonloppu oli tiiminä täydellinen"

Karmeaa epäonnea kärsinyt Räikkönen manasi Ylelle: ”Emme anna itsellemme mahdollisuuksia voittaa”Karmeaa epäonnea kärsinyt Räikkönen manasi Ylelle: ”Emme anna itsellemme mahdollisuuksia voittaa”

Suosittelemme sinulle