Hyppää sisältöön

Jasper Pääkkönen roolistaan Spike Leen elokuvassa: Jos joku olisi sanonut vuosi sitten missä olen nyt, olisin pitänyt harhaisena

Pääkkönen ylistää ohjaaja Spike Leetä ja toteaa, että rotuvihaa käsittelevä elokuva on valitettavasti tärkeämpi ja ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan.

Jasper Pääkkönen Hollywood-roolistaan Ylelle: Jos joku olisi sanonut vuosi sitten missä olen nyt, olisin pitänyt harhaisena
Jasper Pääkkönen Hollywood-roolistaan Ylelle: Jos joku olisi sanonut vuosi sitten missä olen nyt, olisin pitänyt harhaisena
Ville Laakso

Suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkönen sulattelee itsekin vielä tilannettaan Cannesissa BlacKkKlansman-elokuvan ensi-illan jälkeen. Hänellä on rooli Spike Leen uusimmassa ohjauksessa. Elokuva sai ensi-iltayleisöltä 10 minuutin seisoma-aplodit.

– Jos joku olisi vuosi sitten sanonut, että olet Cannesin punaisella matolla, pääkilpasarjassa Spike Leen ohjaamassa elokuvassa, niin olisin pitänyt harhaisena tai ihan pähkähulluna, Pääkkönen sanoo Ylelle.

BlacKkKlansmanissa on erikoinen tarina, mutta se pohjautuu tositapahtumiin. Mustaihoinen poliisi Ron Stallworth soluttautui 70-luvulla valkoisten ylivaltaa kannattavaan Ku Klux Klaniin. Hänen työparikseen tuli valkoihoinen kollega, jonka tehtävänä oli esittää häntä Ku Klux Klanin tapaamisissa.

Mun on vaikea keksiä, minkälainen elokuva olisi ollut vielä isompi, hienompi tai tärkeämpi kokemus.

Jasper Pääkkönen

Pääkkösellä on merkittävä sivuosa elokuvassa vihaa pursuavana klaanilaisena.

Pääkkönen ylistää ohjaajaa.

– Spike Lee on yksi isoista sankareistani. Ei pelkästään elokuvantekijänä, vaan myös ihmisoikeustaistelijana.

– Se, että saa olla mukana Spiken tekemässä elokuvassa, joka on – ei pelkästään joku hänen ohjaamansa elokuva, vaan ikään kuin paluu Spiken juurille, poliittisen kantaaottavan elokuvanteon pariin – niin mun on vaikea keksiä, minkälainen elokuva olisi ollut vielä isompi, hienompi tai tärkeämpi kokemus..

Spike Leen tunnetuimpia elokuvia ovat muun muassa Do The Right Thing - Kuuma päivä sekä Malcolm X.

Pääkkönen näki elokuvan itsekin ensimmäistä kertaa vasta ensi-illassa maanantaina, ohjaaja Lee ei ollut näyttänyt hänelle edes otoksia aiemmin.

Elokuvan loppupuolella hän oivalsi päässeensä pieneksi osaksi Leen luomaa historiaa.

– Kyllä tämä leffa tänä päivänä on valitettavasti tärkeämpi ja ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan.

Suomessa elokuva tulee ensi-iltaan elokuussa. Sen traileri on katsottavissa Youtubessa (siirryt toiseen palveluun).

John David Washington, Damaris Lewis, Jasper Pääkkönen, Laura Harrier, Topher Grace, ohjaaja Spike Lee, Adam Driver and Corey Hawkins punaisella matolla.
Blackkklansman-elokuvan tähdet Cannesin punaisella matolla: Laura Harrier, Topher Grace, ohjaaja Spike Lee, Adam Driver, Jasper Pääkkönen, Corey Hawkins, John David Washington ja Damaris Lewis.

Suosittelemme sinulle