Hyppää sisältöön

MV-lehti poissa käytöstä – uusi vetäjä tilittää pettyneensä toimintaan

Juha Korhonen on tuntemattomampi henkilö kuin MV-lehden entinen päätoimittaja Ilja Janitskin. Janitskin on tällä hetkellä vangittuna.

Kuva: Kuvakaappaus MV-lehden nettisivuilta

Maahanmuuttokriittisyydestä tunnettu MV-lehti on kadonnut verkosta. Kiistanalaisen verkkojulkaisun sivua ei löydy myöskään Facebookista.

MV-lehden päätoimittajana esiintynyt Juha Korhonen kertoo pettyneensä MV-lehteen. Hän kertoo tuntemuksistaan "Venäjän Facebookina" tunnetussa VK-palvelussa. Korhosen postauksen on jakanut myös MV-median VK-tili.

– Mul on nyt niin pahasti menny hermo.. et Mv on nyt kiinni. perustakaa oma lehti! mun rahoja ei tohon enää tuhlata, et saan vaan paskaa, Korhonen kirjoittaa.

Suurelle yleisölle tuntematon Juha Korhonen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) helmikuussa ottaneensa vastuun MV-lehden pyörittämisestä. MV-lehden puuhamiehenä tunnettu Ilja Janitskin kertoi samassa yhteydessä vetäytyvänsä MV-lehden toiminnasta ja jättäneensä sen lopullisesti.

Janitskin kertoi HS:lle syyksi vetäytymiseen olevansa kyllästynyt "isänmaalliseen skeneen ja törkypaskaan, jota MV-lehdessä on julkaistu". Törkypaskalla Janitskin viittasi MV-lehden juttujen keskusteluketjuihin.

Janitskin perusti MV-lehden alun perin vuoden 2014 lopulla.

Tällä hetkellä Janitskin on vangittuna. Janitskin luovutettiin Suomeen andorralaisen tuomioistuimen päätöksellä ja vangittiin huhtikuun puolivälissä. Helsingin käräjäoikeus määräsi toukokuun alussa, että Janitskinin vangitsemista jatketaan. Syyte Janitskinia vastaan on nostettava toukokuun 2018 loppuun mennessä.

Janitskinia epäillään todennäköisin syin kahdestatoista rikoksesta. Listalla on muun muassa törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan sekä tekijänoikeusrikoksia.

Juttua täsmennetty 16.5. kello 16:42 HS:n jutun referointia koskien. Janitskin kertoi lehdelle olevansa kyllästynyt "isänmaalliseen skeneen ja törkypaskaan, jota MV-lehdessä on julkaistu", ei isänmaalliseen törkypaskaan. Törkypaskalla hän viittasi MV-lehden juttujen keskusteluketjuihin.

Lue lisää:

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin pysyy vangittuna

Ilja Janitskin tuotiin yöllä Suomeen Andorrasta

MV-lehti katosi verkosta – laskut rästissä?

Perjantai-dokkari: Janitskinin totuus??!!

Suosittelemme sinulle