Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

"Tämä on järkyttänyt perheitä" – Myös rehtorille virkasyyte helsinkiläisopettajan seksuaalirikosepäilyssä

Ylen tietojen mukaan seksuaalirikoksista epäilty on vuonna 1975 syntynyt miesopettaja. Mies saa syytteet yhdeksästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lapsen silhuetti
Kuva: Yle
Päivi Happonen,
Kaisu Jansson
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupungin toimialajohtaja on järkyttynyt helsinkiläisopettajan saamista seksuaalirikossyytteistä ja rehtorin saamasta virkarikossyytteestä.

– Tämä on järkyttänyt vanhempia, perheitä ja oppilaita koulussa. Tämä on kriisitapaus. Tällaista ei saisi tapahtua, sanoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen Yle Uutisille.

Helsinkiläiskoulun rehtorin saama virkarikossyyte liittyy Svenska Ylen jo aiemmin uutisoimaan tapaukseen, jossa helsinkiläisopettajaa epäillään seksuaalirikoksista. Rehtoria itseään ei epäillä seksuaalirikoksista. 

Ylen saamien tietojen mukaan rehtorin virkasyyte liittyy siihen, että hän olisi laiminlyönyt vastuunsa valvoa alaisensa toimintaa.

Toimialajohtaja Pohjolaisen mukaan rehtori jatkaa virassaan ainakin toistaiseksi.

–  Hän on vielä tänään rehtorina . Meidän täytyy selvittää tilannetta. Todennäköisesti syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta ei estä häntä toimimasta rehtorina, Pohjolainen toteaa.

Uhrien joukossa koulun oppilaita

Kihlakunnansyyttäjä Elisabeth Stenman-Haltia kertoo nostaneensa syytteet helsinkiläiskoulun opettajaa ja rehtoria vastaan.

Helsinkiläiskoulussa työskennellyt miesopettaja saa syytteet yhdeksästä lapsen hyväksikäytöstä ja yhdestä lapseen kohdistuneesta kunnianloukkauksesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Svenska Yle.

Ylen saamien tietojen mukaan uhrien joukossa on myös koulun oppilaita.

Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2013–2017. Yle Uutisten tietojen mukaan syytetty on vuonna 1975 syntynyt mies, ja hän on ollut kyseisessä koulussa määräaikaisessa työsuhteessa. Miehellä ei ole opettajan pätevyyttä.

Seksuaalirikoksista epäilty miesopettaja otettiin kiinni kesken koulupäivän huhtikuussa 2017. Mies ei ole opettanut tämän jälkeen koulussa.

Vielä ei ole tiedossa, milloin rehtorin ja opettajan saamat syytteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Suosittelemme