Hyppää sisältöön

YleXPop -konsertti aloittaa koululaisten kesäloman – Vaasan torille odotetaan jopa 10000 nuorta

Välkkäkiertue markkinoi tänään kesäkuun 2. päivän konserttia vaasalaiskouluilla. Myös Vaasan kaupungin nuorisopalveluille ilmaistapahtuma on suurponnistus.

Nelli Matula oli mukana markkinoimassa YleXPop-konserttia mm. Vamialla Vaasassa.
Nelli Matula (sanko kädessä) oli mukana markkinoimassa YleXPop-konserttia vaasalaiskouluissa 16. toukokuuta.
Hanne Leiwo

Kesäkuun ensimmäisenä lauantaina Vaasassa järjestetään YleXPop-konsertti. Vaasan torille odotetaan koulujen päättäjäispäivänä jopa 10 000 nuorta.

Keskiviikkona konserttia markkinoitiin Välkkäkiertueella, joka kiersi suomenkielisillä yläkouluilla ja toisen asteen oppilaitoksissa.

– Me viemme juhlat välitunnille! Vartin ajan pistetään hulinaksi ja sitten saa mennä takaisin matikantunnille, sanoo YleX:n Soikku.

Artisteina Vaasassa nähdään muun muassa Reino Nordin, Mikael Gabriel, Evelina ja Nelli Matula, joka oli myös Välkkäkiertueella mukana. Välkkäkiertueella nähtiin myös YleX:n Soikku ja Manninen.

– On tärkeää, että artistit [tapahtumassa] peilaavat sitä, miltä YleX kuulostaa, sanoo Manninen.

Nuorisopalvelut mukana

Lauantai kesäkuun 2. päivä on koulujen päättäjäispäivä. Perinteisesti Vaasan kaupungin nuorisopalvelut ovat päivystäneet silloin Hovioikeudenrannassa. YleXPop siirtää osan toiminnasta Vaasan torin tuntumaan.

– Siirrymme rantaan vasta illalla, sanoo Kaisa Salo Nuorisopalveluista.

Suuri ilmaiskonsertti on iso ponnistus myös nuorisopalveluille. Lauantaina Nuorisopalvelut rakentaa pop up -nuorisotilan torille ja tarjoaa siellä festaritoimintaa nuorille.

Suosittelemme sinulle