Hyppää sisältöön

Sairaalassa ja palvelukeskuksessa Helsingissä epäillään ruokamyrkytysepidemiaa – Suurin osa sairastuneista potilaita

Sairastuneita on yhteensä 90. Ruokamyrkytyksen lähdettä ei vielä tiedetä.

Potilas tiputuksessa.
Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Varpu Helpinen

Koskelan monipuolisessa palvelukeskuksessa ja Laakson sairaalassa Helsingissä epäillään ruokamyrkytyksiä, jotka liittyvät sunnuntain ja maanantain ruokailuun. Elintarvike, jonka välityksellä taudin epäillään levinneen, ei ole vielä selvillä.

Sairastuneita oli tänään 59 Laakson sairaalassa ja 31 Koskelan palvelukeskuksessa. Suurin osa sairastuneista on potilaita, Koskelan henkilökunnasta on sairastunut 6 ihmistä.

Laaksossa ja Koskelassa on hoidossa paljon iäkkäitä potilaita.

– Oireet eli ripuli ja oksentelu alkoivat eilen illalla. Sairastuneita nesteytetään nyt, ylilääkäri, tartuntataudeista vastaava infektiolääkäri Hannele Kotilainen kertoo.

Potilaista otettiin näytteitä heti, kun tieto ruokamyrkytysepäilystä saatiin tänä aamuna.

Koskelan palvelukeskuksen ravintokeskus on tarkastettu epidemiaepäilyn jälkeen ja sieltä on otettu elintarvikkeista näytteitä. Tarkastuksessa ei todettu huomautettavaa ravintokeskuksen toiminnassa.

Ruokamyrkytysepidemiasta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään ensi maanantaina, kun laboratoriotulokset valmistuvat.

Otsikkoa ja artikkelia tarkennettu 22.5. kello 18:38: Toisin kuin Helsingin kaupunki tiedotti, Koskelan sairaala ei ole sairaala vaan monipuolinen palvelukeskus.

Suosittelemme sinulle