Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

VR myy 12 miljoonalla eurolla ison rakennuksen ja tontin Tampereen rautatieaseman alueelta

Kaupan arvo on 12 miljoonaa euroa. Tontin oleminen yhdellä omistajalla helpottaa Tampereen suunnitelmia asemakeskuksesta.

Ilmakuva Tampereen keskustasta ja rautatieasemasta
VR:n myymä kiinteistö on kiinni Tampereen rautatieasemassa ja sijaitsee sen oikealla puolella Rautatienkadulta katsottuna. Kuva: Onni Koivisto / Yle
Anu Leena Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pysäköintitalo Finnpark ostaa VR:ltä Tampereen rautatieaseman lähellä olevan kiinteistön tontin, kiinteistön toimistotilat ja pysäköintialueen. Kaupan arvo on 12 miljoonaa euroa.

VR myy kiinteistön maapohjan sekä noin 1 800 neliömetrin verran toimitilaa, väestönsuojatilat sekä noin 200 pysäköintipaikan pysäköintialueen. Kiinteistön osoite on Rautatienkatu 27. Finnparkilla oli jo ennestään omistuksessa osa kiinteistön liiketiloista ja autopaikkoja.

Tampereen rautatieasema ja sen edessä oleva liikennealue jäävät edelleen VR Groupin omistukseen, kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen kertoo. Terveystalo Oy jatkaa tiloissa edelleen päävuokralaisena.

Tontin ja rakennuksen oleminen yhdellä omistajalla helpottaa asemakeskus-hankkeen toteuttamista.

Tampereen kaupunki, VR Group, Liikennevirasto ja Senaatti-kiinteistöt järjestivät Tampereen asemakeskuksesta suunnittelukilpailun vuonna 2014. Tämän jälkeen kilpailun voittanutta suunnitelmaa on edelleen kehitetty ja vuonna 2016 alueella käynnistettiin asemakaavoitus.

Tämän vuoden aikana alueelle laaditaan yleissuunnitelma. Uusi asemakaava on tarkoitus käsitellä vuoden 2019 aikana.

Suosittelemme sinulle