Hyppää sisältöön

Perparim Hetemaj aikoo vaihtaa kesällä seuraa: "Tarkoitus pelata kolme vuotta kovalla tasolla ja sitten lopettaa ura Suomen mestaruuteen"

Seitsemän vuotta Chievo Veronassa pelannut Hetemaj siirtyy todennäköisesti toiseen italialaisseuraan.

Chievo Veronan Perparim Hetemaj (vas.) ja Juventuksen Gonzalo Higuain. Kuva: AOP
Joska Saarinen

Italian Serie A:ssa komean uran tehnyt suomalaisjalkapalloilija Perparim Hetemaj haluaa vaihtaa kesällä seuraa. Chievo Veronassa vuodesta 2011 asti pelanneen Hetemaj'n sopimus loppuu kesäkuussa.

Hetemaj, 31, on yhdistetty siirtohuhuissa toiseen italialaisseuraan Genoaan. Lauantaina Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut keskikenttäpelaaja ei kommentoinut näitä huhuja sen tarkemmin.

– Vielä ei ole uutista kerrottavaksi. Tulin vasta pari päivää sitten Suomeen, ja viikon päästä aletaan miettiä vähän jatkoa. Ei minulla ole kiirettä valita minne menen, mutta tarkoitus olisi jatkaa Italiassa ja vaihtaa maisemaa, Hetemaj sanoi.

– Olen ollut todella pitkään samassa jengissä, niin haen vähän uusia tuulia.

Maaliennätys uusiksi

Hetemaj siirtyi Chievoon seitsemän vuotta sitten toisesta italialaisseurasta Bresciasta. Hän vakiinnutti nopeasti paikkansa Serie A:n keskikastiin kuuluneen joukkueen avauskokoonpanossa. Vuosien varrella Hetemaj'n arvostus Veronassa on vain kasvanut. Välillä hän on saanut kunnian kantaa kapteenin nauhaa.

Tämä kausi sujui suomalaiselta hyvin, sillä hän teki Serie A:ssa maaliennätyksensä.

– Siihen ei tosin paljoa vaadita, Hetemaj nauroi.

Perparim Hetemaj tuuletti marraskuussa Torinoa vastaan. Kuva: EPA

Maaliennätys, kolme maalia, syntyi maaliskuun lopussa. Sen jälkeen lisäosumat jäivät haaveeksi, mutta joukkue päätti kauden tuloksellisesti hyvin, mikä nosti Chievon 13:nneksi Serie A:ssa.

– Kausi oli aika outo. Peli kulki todella hyvin joulukuun alkuun asti. Sitten tuli sellainen kolmen kuukauden huono vaihe, mutta loppu meni taas hyvin, Hetemaj tiivisti.

Ura päättyy Suomessa

MM-karsintoihin maajoukkueuransa lopettanut Hetemaj on tehnyt tarkan suunnitelman uransa viimeisistä vuosista. Suunnitelman mukaan ammattilaisuraa on jäljellä neljästä viiteen vuotta.

– Tarkoitus on pelata kolme vuotta vielä kovalla tasolla ja sitten tulla Suomeen takaisin. Tietenkin Suomessakin pitää pelata hyvällä tasolla. Tarkoitus olisi lopettaa ura Suomen mestaruuteen, Hetemaj sanoi.

Perparim Hetemaj pelasi Suomen miesten maajoukkueessa 49 ottelua, joissa syntyi neljä maalia. Kuva: AOP

Hetemaj lähti aikanaan maailmalle HJK:sta, johon palaaminen kolmen vuoden päästä on mahdollinen vaihtoehto.

– Pitää katsoa, ketkä kolmen vuoden päästä dominoivat täällä, Hetemaj vitsaili.

– Vaihtoehtoina ovat pääkaupunkiseudun joukkueet ja sitten SJK, jossa veljeni pelaa.

Mehmet Hetemaj, 30, on viime vuodet kuulunut Seinäjoen Jalkapallokerhon tähtipelaajiin. Vielä on tosin aikaista sanoa, pelaako hän joukkueessa vuonna 2021.

Ennen paluuta Suomeen Perparimin on pysyttävä terveenä, jotta ura Italian pääsarjassa voi jatkua samalla tavalla kuin tähän asti. Taistelijana tunnetun Hetemaj'n raastava pelityyli on vaatinut vuosien varrella veronsa.

– Nyt kunto on todella hyvä. Pystyin kaksi viime kuukautta pelaamaan ilman mitään kipuja. Se näkyi myös kentällä. Tärkeintä on pysyä terveenä, jotta pystyn nauttimaan seuraavasta kolmesta vuodesta.

Lue myös:

Pahaa oloa pakoon palloa potkimalla – Hetemaj'n perhe löysi kodin Suomesta, kun Kosovon painajainen ei päättynytkään: "Yhtäkkiä uutisissa ilmoitettiin, että äidin veli oli tapettu"

Perparim Hetemaj teki erikoisen voittomaalin Chievolle – rikkoi maaliennätyksensä Italian pääsarjassa

Suosittelemme sinulle