Hyppää sisältöön

Kadonneesta nunnasta ei yhtään uutta havaintoa laajoista etsinnöistä huolimatta – Poliisi: "Tapaus on edelleen auki"

Uudestaan aloitetuissa maastoetsinnöissä käytiin läpi myös vesistöjä. 73-vuotias nunna katosi heinäkuussa 2017.

Poliisi ja koira.
Kadonneen nunnan etsinnöissä on ollut mukana neljä ruumiskoiraa.
Susanna Pekkarinen

HEINÄVESI Kadonneen nunnan etsinnät Heinävedellä eivät tuottaneet tulosta. Etsintöihin osallistui alkuviikosta neljä poliisin ruumiskoiraa ohjaajineen. 73-vuotias nunna on ollut kadoksissa jo lähes vuoden ajan.

– Ei ole yhtään uutta havaintoa. Joitakin yksittäisiä merkkauksia koirilta tuli, mitkä tarkistettiin. Yhden hajujäljen koiranohjaaja kävi uimalla katsomassa, mutta mitkään merkkaukset eivät antaneet uutta tietoa, sanoo rikoskomisario Harri Hauhia.

Ruumiskoira on koulutettu löytämään vainaja.

– Koira haistaa vielä pitkänkin ajan päästä, jos maastossa on jäänteitä, toteaa Hauhia.

Viimeisin varmistettu havainto nunnasta on katoamisillalta heinäkuussa 2017, jolloin hänet nähtiin kävelemässä Honkaniementiellä Purnunmäki-Löytömäki –risteyksessä kohti Honkaniemeä. Uusia vihjeitä kadonneesta ei ole tullut viime lokakuussa löydetyn hiusnauhan jälkeen.

Etsintää jatketaan jossain muodossa myöhemmin

Katoamiseen ei edelleenkään epäillä liittyvän rikosta. Tällä viikolla etsinnät aloitettiin uudelleen, koska näin oli syksyllä päätetty. Etsintöjä on helpompi tehdä maastossa, kun heinä ei vielä ole kasvanut pitkäksi.

– Tapaus on edelleen auki. Ihminen katsotaan kadonneeksi niin kauan, kunnes hänet löydetään. Etsintää tehdään jossain muodossa niin pitkään kuin se inhimillisesti on mahdollista ja järkevää, toteaa rikoskomisario Harri Hauhia.

Etsitty alue käsitti kymmeniä kilometrejä metsäautoteitä sekä rantaviivaa kymmenkunta kilometriä. Poliisi tekee vielä lisätarkastuksia alueella myöhemmin, mutta laajamittainen etsintä harkitaan erikseen.

– Nyt vedetään etsinnän tulokset yhteen ja vedetään henkeä. Mietitään, onko mahdollista tässä muodossa etsintöjä vielä jatkaa vai tehdäänkö yksittäisiä, pienimuotoisia tarkistuksia, kertoo Hauhia.

Poliisille ei ole tullut tuoreita vihjeitä kadonneeseen liittyen, joten yleisöltä pyydetään edelleen tapaukseen liittyviä havaintoja.

– Ainahan on mahdollista, että kadonnutta ei koskaan löydetä, pohtii Hauhia.

Suosittelemme sinulle