Hyppää sisältöön

Huvipuistokummi lähtee lapsen kaveriksi laitteisiin – eikä säikähdä hurjintakaan kieputusta

Suurimmista huvipuistoista tutut puistokummit aloittavat pian myös Powerparkissa. Kummi tulee lapsen kaveriksi laitteeseen silloin, kun huoltaja ei syystä tai toisesta pääse mukaan. Kummit myös huolehtivat, ettei puistossa kukaan ole yksin.

Powerparkin puistokummit Viivi Hirvelä, Julius Klemola (vas.) ja Eero Hanhimäki (oik.) aloittavat kesätyönsä juhannusviikolla. Kuva: Pasi Takkunen/Yle
Mirva Ekman

Härmän lukion opiskelijat Viivi Hirvelä, Julius Klemola ja Eero Hanhimäki ottavat tuntumaa puistokummin tehtäviin Powerparkissa Alahärmässä.

Menossa on toinen työharjoittelupäivä, ja itse kesätyöt alkavat huvipuistossa 18. kesäkuuta.

Puistokummeja on ollut jo pidemmän aikaa esimerkiksi Linnanmäellä ja Särkänniemessä. Puistokummi tulee lapsen seuraksi laitteisiin silloin, kun vanhempi ei syystä tai toisesta voi tulla laitteeseen mukaan. Muitakin tehtäviä kummeilla on.

– Me kiertelemme täällä huvipuistossa, ja jos näemme yksinäisiä lapsia, menemme kysymään, haluaisivatko he tulla laitteisiin mukaan. Tai sitten jutellaan vain mukavia, nauraa puistokummi Eero Hanhimäki.

Lukion ja huvipuiston yhteistyötä

Kummitoiminta alkaa Powerparkissa Härmän lukion aloitteesta. Yhteistyötä alueen matkailuyritysten kanssa halutaan syventää, koska lukio on palvelu- ja matkailualan yrittäjyyteen profiloitunut yleislukio.

– Lukio järjesti puistokummien teoriaosuudet. Nuoret saivat kurssista opintopisteitä ja kädenojennuksena Powerpark tarjosi vielä kesätyöpaikan, Härmän lukion opettaja Heli Luoma sanoo.

Myös asiakkaat ovat toivoneet palvelua huvipuistolta.

– Toiminnasta on tullut paljon toiveita asiakkaiden puolelta, joten saimme tässä nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kertoo huvipuiston kenttävastaava Satu-Maria Keskinen.

Fanny Nuottajärvi sai laitteeseen seuraksi puistokummi Viivi Hirvelän. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Laitekummitoiminta halutaan jalkauttaa Powerparkiin pysyvästi.

Pään pitää kestää kieputusta

Puistokummikurssilla nuorille opetettiin muun muassa ensiapua, asiakaspalvelua ja psykologiaa. Psykologian tunteihin kuului esimerkiksi valmiuksia kohdata erilaisia lapsia ja perheitä.

– Kurssi oli myös hyvin työelämään valmistava. Tässä työssä saa olla lasten kanssa tekemisissä, mikä on tosi mukavaa, puistokummi Viivi Hirvelä sanoo.

Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Puistokummiksi pääsemisen vaatimuksena oli 16 vuoden ikä ja se, että kummiksi tuleva kestää minkä tahansa huvipuistolaitteen kieputuksen – vaikka useamman kerran putkeen, jos lapsi niin pyytää.

– Sitten mennään! Kyllä mun pää kestää, Hirvelä nauraa.

Suosittelemme sinulle