Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Naisleijonien apurahat saivat kiitosta – "Siinä ei ole mitään järkeä, että olympiapronssimitalisti velkaantuu tai kärsii"

Urheiluasiantuntijat Reetta Meriläinen, Tero Tiitu ja Kalle Rantala keskustelivat menneen viikon urheilu-uutista Ylen aamu-tv:ssä.

Jälkihiki
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi perjantaina listan tulevan kauden urheilija-apurahoista talvilajeissa. Etelä-Korean olympiakisoista pronssia voittaneelle Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueelle listaus oli iso asia, sillä Naisleijonien 22 runkopelaajaa saa nyt 10 000 euron apurahan. Vielä viime vuonna Naisleijonista vain kahdeksan pelaajaa sai 5000 euron apurahan.

Naiskiekkoilijoiden karut olot nousivat esille viime kaudella osana Yle Urheilun laajaa selvitystä naisurheilijoiden taloudellisesta tilanteesta.

– Tässä tapahtui oikeus. Se on vähintään kohtuullista ja oikeudenmukaista, että naiskiekkoilijat saivat apurahoja. Siinä ei ole mitään järkeä, että olympiapronssimitalisti velkaantuu tai kärsii urheilun takia. Apurahat eivät kenenkään toimeentuloasioita ratkaise, mutta niillä on iso kannustava ja symbolinen arvo, Reetta Meriläinen kommentoi.

Kalle Rantala nosti esiin sen faktan, että nyt iso apuraha jaettiin vain kahdeksalle urheilijalle, kun vuosi sitten 18 urheilijaa sai ison apurahan.

– Nyt jaettiin pienempää tukea laajemmalle joukolle. Onko vaikuttavuus nyt niin hyvä? Olisiko pitänyt antaa potentiaalisimmille enemmän? Rantala mietti.

Tero Tiitu muistutti, että 10 000 euroa ei mahdollista mitään leveää elämää.

– Kyllä se on edelleen äärimmäisen spartalaista elämää. Kyllä naiskiekkoilijat rakastavat lajia, eivät he urheile rahan takia, Tiitu linjasi.

Jäkihiessä keskusteltiin myös muun muassa NHL:stä ja yleisurheilusta. Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko keskustelu.

Lue myös:

Naisleijonien tähti pääsee apurahan turvin pois vanhempien nurkista – ei puhu enää uran lopettamisesta

Naisleijonien ei tarvitse stressata jokaista laskua apurahapotin jälkeen – "Tuo on todella iso raha minulle"

Vain viidelle maastohiihtäjälle suuri apuraha – "Tuohan on se joukko, joka on tehnyt sen tuloksen"

Historiallinen päätös – Naisleijonat sai jättipotin urheilija-apurahoja

Yli sata urheilijaa saa rahaa valtiolta – tässä kaikki apurahoja saaneet

Sanni Huuskonen, 16, ei vielä lataa toivoaan ammattikiekkoilijan uraan, mutta naisten lätkän kansainvälistyminen heijastelee jo valoa tunneliin: "Yhä useampi nuori nainen ymmärtää, että hekin voivat pelata jääkiekkoa"

Suomalaiset naisurheilijat puhuvat tänään nähtävässä dokumentissa niukasta toimeentulostaan – "Miesten olympiamitalisti ei välttämättä olisi tapetoimassa seiniä"Sanni Huuskonen, 16, ei vielä lataa toivoaan ammattikiekkoilijan uraan, mutta naisten lätkän kansainvälistyminen heijastelee jo valoa tunneliin: "Yhä useampi nuori nainen ymmärtää, että hekin voivat pelata jääkiekkoa"

Toimittajalta: Miten Yle kehtaa kertoa naisen eurosta urheilussa? Viisi harhakuvitelmaa ja yksi kysymys, joka ratkaisee tasa-arvokeskustelun

Naisten ammattilaisurheilua ei juuri ole, mutta tehtäisiinkö jotain asialle? “Nyt ei voida enää toimia samalla tavalla kuin tähän saakka”Naisten ammattilaisurheilua ei juuri ole, mutta tehtäisiinkö jotain asialle? “Nyt ei voida enää toimia samalla tavalla kuin tähän saakka”

Yli puolet Ruotsin naisten maajoukkuekiekkoilijoista harkinnut lopettamista: "Tämä on noidankehä – olemme liian huonoja saadaksemme lisää rahaa"

Naisleijonien voittamasta MM-pronssista tonni, Leijonille nelossijasta viisi tonnia – "Kuulostaa siltä, että tässä on seuraava selvitettävä asia"

Naisleijonien luottopelaaja heitti arvostuksesta piikkiä Kummolan suuntaan

Suosittelemme