Hyppää sisältöön

Pispalanharjulla osoitetaan mieltä bussilinjan 15 lakkauttamista vastaan

Mielenilmaus on Lauri Viidan patsaalla, jonka lähellä on korvaavan linjan 31 päätepysäkki.

Pispala Ansiokalliolta kuvattuna
Kuva: Matias Väänänen / Yle
Mari Siltanen

Pispalan aktiivit osoittavat tänään mieltä bussilinjan 15 lakkauttamista vastaan. Mielenilmaus alkaa puoli kuudelta Lauri Viidan patsaalla. Lähistöllä on linjan 31 päätepysäkki. Kaupunki kompensoi linjan 15 lakkauttamista sillä, että jatkoi linjan 31 reittiä Pispalanharjun itäpäähän.

Asukasyhdistyksen puheenjohtajan Katja Walleniuksen mukaan vain itäpäähän asti kulkeva bussi ei riitä. Myös sen vuoroväli on liian harva. Asukkaat olivat esittäneet aiemmin, että useammin liikennöivä linja 2 voisi jatkaa harjulle.

– Vanhusten, huonojalkaisten, liikuntarajoitteisten ja vaunujen ja pakaasien kanssa kulkevien vanhempien liikkuminen hankaloituu aika paljon. Idästä länteen on pitkä matka varsinkin talvisin. Kiipeäminen portaita pitkin Tahmelasta tai Pispalan valtatieltä on hankalaa myös. Talvisin rappusilla ei ole kunnossapitoa, sanoo Wallenius.

Walleniuksen mukaan muutos vaikuttaa myös koululaisiin. Väistötiloja ei ole löytynyt, niin koulutyö jatkuu hänen tietojensa mukaan syksyllä Pispalan koulussa edelleen.

Linjan 15 liikennöinti loppui sunnuntaina 3. kesäkuuta. Wallenius uskoo, että mielenilmauksella voi vielä olla vaikutusta.

– Kyllähän sitä aina toivoo, että kansalaisten ääntä kuullaan heitä koskettavissa asioissa. Linja-autoasia on saamani tiedon mukaan edistymässä vielä valtuustoon. Toivotaan, että siellä päättäjät pistäisivät poliittista painetta ja joukkoliikennelautakuntakin pyörtäisi tämän huonon päätöksensä. Kyllä me se 15 tarvitaan ihan perille saakka, Wallenius sanoo.

Juttua korjattu 5.6. kello 15.45: Liikennöinti päättyi linjalla 3. kesäkuuta, ei 3. toukokuuta, kuten jutussa ensin kerrottiin.

Suosittelemme sinulle