Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Pohjalla käynyt Nooralotta Neziri on palannut huipulle: "Olojen osuessa kohdalleen hänen aikansa alkaa 12:lla"

Nooralotta Neziri rikkoi tiistaina EM-rajan, mutta hänen tavoitteensa ovat paljon korkeammalla. Yle Urheilun asiantuntijan Jarkko Finnin mukaan Neziri on kovassa kunnossa.

Neziri rikkoi EM-rajan ja tuli käsikynkkää maaliin
Joska Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Katso Nezirin juoksu Paavo Nurmen kisoissa tämän jutun kuvaa klikkaamalla.

Kunnianhimoisena urheilijana tunnettu pika-aituri Nooralotta Neziri ei ollut tyytyväinen, vaikka hän alitti Berliinin EM-rajan tiistaina. Neziri juoksi Paavo Nurmen kisoissa 100 metrin aidat aikaan 13,20.

– Harmittaa todella paljon, koska tämä on tulosurheilua ja haluan sen tuloksen saada, Neziri tiivisti tunnelmansa Yle Urheilun haastattelussa.

Neziri olisi todennäköisesti juossut paljon paremman ajan, jos hän ei olisi ottanut yhteen viereisellä radalla juosseen Queen Harrisonin kanssa. Yle Urheilun asiantuntijan Jarkko Finnin mukaan Nezirin tulos olisi ilman kolarointeja ollut aika lähellä 13 sekuntia.

– Kuudennen aidan kohdalla näytti, että hän jopa irtoaa Harrisonista. Siinä vaiheessa hänelle tuli pieni kolhu omaan aitaan, ei kontaktia viereisen radan kanssa, Finni sanoi.

Neziri ja Harrison olivat vielä kahdeksannen aidan jälkeen kilpailun voittaneen Ebony Morrisonin edellä. Morrison juoksi ajan 13,11.

– Puolenvälin jälkeen alettiin mennä käsikynkkää viereisen radan kanssa. Siihen nähden tämä oli kova aika, mutta olisin pystynyt haastamaan voittajan ilman kompurointeja, Neziri sanoi.

"EM-rajan tekeminen on tavallaan helpotus"

Nezirin, 25, ennätys on SE-aika 12,81, joka syntyi kesällä 2016. Siihen nähden Turussa nähty tulos ei ollut vielä parasta Neziriä. Aituri itsekin sanoi tavoittelevansa ennätyslukemia, eikä EM-rajaa.

– EM-rajan tekeminen on tavallaan helpotus. Tuo aika ei vielä tyydytä, mutta täytyy ajatella kokonaisuutta, Neziri sanoi.

Viime kesän vaikeuksien jälkeen alkukausi on ollut Nezirille menestys. Neziri kävi vuosi sitten pohjalla, kun hänelle tuli sairastumisia, vammoja, kisan keskeytyksiä, aivotärähdys, tuloskehitys pysähtyi ja tapahtui valmentajan vaihdos.

Uusi valmentaja Petteri Jouste huomasi pian, että Neziri oli ylirasitustilassa. Peli vihellettiin poikki ja katseet käännettiin viiden viikon pakkolevon jälkeen tähän kauteen.

Kesän ensimmäisten kisojen perusteella voi perustellusti sanoa, että Neziri on palannut suomalaisen yleisurheilun huipulle.

– Hänen alkukesän juoksunsa ovat näyttäneet siltä, että olojen osuessa kohdalleen aika alkaa 12:lla, Finni arvioi.

– Eilen valtaosa urheilijoista alisuoritti olojen takia, mutta Nooralotta oli hyvällä tasolla. Uskon, että vähän ajan päästä häneltä nähdään kova aika.

Paavo Nurmen kisoissa sadan metrin aidat juostiin kylmissä oloissa pieneen vastatuuleen.

Lue myös:

Paavo Nurmen kisojen tulokset – kolme suomalaista alitti EM-rajan, Pitkämäen polvessa sivusiteen revähtymä tai venähtymä

Neziri pinkoi toiseksi ja alle EM-rajan: "Ilman kompurointeja olisin pystynyt haastamaan voittajankin"

Nooralotta Neziri ei tavoittele EM-rajaa – päämääränä on juosta paljon kovempaa

Suosittelemme