Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Huuhkajat palasi voittokantaan, Valko-Venäjä jäi jalkoihin Tampereella

Suomen maaleista vastasivat ensimmäiset maaottelumaalinsa viimeistelleet Jere Uronen ja Moshtagh Yaghoubi.

Uronen viimeistelee
Jere Uronen viimeisteli Valko-Venäjän verkkoon A-maajoukkueuransa ensimmäisen maalin. Kuva: Lehtikuva
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voitti lauantai-illan harjoitusmaaottelussa Valko-Venäjän Tampereen Ratinassa maalein 2-0.

Huuhkajat avasi pelin vahvasti, ja valkovenäläispuolustus joutui ahtaalle jo ensiminuuteista lähtien. Avausmaali syntyi kahdeksannella minuutilla, kun KuPS:n paidassa Veikkausliigassa 10 maalia alkukaudella tehnyt Rasmus Karjalainen vapautti oivaltavasti hyökkäystä tukemaan nousseen laitapuolustajan Jere Urosen kaksin maalivahti Denis Scherbitskin kanssa.

Uronen sijoitti oikealla jalalla pallon verkkoon päästen tuulettamaan A-maajoukkueuransa ensimmäistä maalia. Suomella oli avausjaksolla useita mahdollisuuksia lisäosumiin, mutta kärjessä avanneet Tim Väyrynen ja Karjalainen eivät onnistuneet omista paikoistaan lisäämään johtoa. Väyrynen sai pallon jo maaliin, mutta osuma hylättiin käsivirheen vuoksi.

Tauolla päävalmentaja Markku Kanerva teki yhden muutoksen, kun Moshtagh Yaghoubi tuli kentälle Pyry Soirin tilalle. Yaghoubi olikin toisen jakson maalintekijä, kun vartti ennen loppua suoran hyökkäyksen päätteeksi HJK-taituri harhautti jalkapohjallaan itselleen laukaisupaikan. Vasemman jalan laukaus painui Scherbitskin kainalon alta sisään. Myös Yaghoubille maali oli miesten maajoukkueessa ensimmäinen.

Valko-Venäjä oli lähellä kavennusta heti 2-0-maalin jälkeen, mutta Leverkuseniin siirtynyt Lukas Hradecky venytti alakulmasta huipputorjunnan.

Päävalmentaja Kanerva oli erittäin tyytyväinen illan antiin.

– Saimme nollattua Romania-ottelun, ja pelissä oli paljon positiivista. Pelirohkeus oli kunnossa, ja saimme näissä kahdessa ottelussa 20 kenttäpelaajalle minuutteja, Kanerva kertoi Viasatin haastattelussa pelin jälkeen.

Erinomaisen ottelun pelanneen Rasmus Karjalaisen lisäksi erityisesti noin 50 minuuttia pelannut Glen Kamara teki vaikutuksen. Kanerva kertoi pelin jälkeen, että Kamara vaihdettiin kentältä pois varotoimena pienen loukkaantumisen vuoksi.

Huuhkajat avaa syksyllä Kansojen liigan pelaamalla kotona Unkaria vastaan 8.9.

Lue myös:

Kevät huipensi Urosen vaikean kauden upeasti: "Kapteeni sanoi, että vaimon pitäisi synnyttää joka viikko"

Iskeekö Karjalainen Huuhkajissa? – "Hän on paukuttanut treeneissä maaleja samaan tahtiin kuin Veikkausliigassa"

Romania tyly isäntä Suomelle – Huuhkajien tappiottomien otteluiden putki katki

Halstin vuodet Midtjyllandissa päättyivät tällä erää, Tanskan mestaruutta juhlittiin kolmella eri torilla

Suosittelemme sinulle