Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Tampereen Sisun Minetit tavoittelee joukkuevoimistelun maailmanmestaruutta Budapestissa

Minettien valmentajat olivat tyytyväisiä alkukilpailun jälkeen.

OVO Team harjoittelee.
OVO Team. Kuva: Lehtikuva
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Sisun Minetit on toisena joukkuevoimistelun MM-kilpailujen ensimmäisen päivän jälkeen. Minetit teki alkukilpailussa puhtaan ja tarkan suorituksen ja sai Tuli-ohjelmastaan pisteet 19,350. Mestaruudesta taistelee Minettien kanssa venäläisjoukkue Madonna, joka johtaa kisaa niukasti 0,5 pisteen erolla. Kolmantena alkukilpailun jälkeen on venäläisjoukkue Expressiä pistein 19,300.

Minettien valmentajat Teija Kukkala ja Titta Heikkilä olivat tyytyväisiä alkukilpailun jälkeen.

– Heti suorituksen jälkeisessä kisajännityksessä on vaikeaa antaa tarkkaa analyysia mutta se oli kyllä nappisuoritus.

Tampereen Sisua edustava Minetit on hallitseva mestari viime vuodelta, ja joukkue lähti Budapestin MM-kisoihin uusimaan mestaruutta. Nyt kisaa johtava Madonna on hallinnut kevään kilpailukautta ja se vei myös kuukausi sitten Euroopan mestaruuden. Pienellä piste-erolla sunnuntain finaalista voidaan kuitenkin odottaa hyvin tiukkaa, silla kummankin joukkueen on yllettävä virheettömään suoritukseen.

Toisena suomalaisjoukkueena finaalissa nähdään Olarin Voimistelijoiden OVO Team, joka sai alkukilpailussa pisteet 18,650 ja on sijalla viisi. Neljäntenä on Japanin Team Japan pistein 18,750.

OVO:n joukkue on ollut koossa vasta tammikuusta lähtien ja on mukana ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kisoissa, joten suoritus on nuorelle ryhmälle erinomainen. Ennen kisoja tavoiteasettelussa oli laji-ihmisten toiveissa jopa pronssi, mutta valmentaja Anneli Laine-Näätanen toppuuttelee ajatusta. Laine-Näätanen on ollut mukana 18. MM-kisoissa ja hän näkee joukkueensa mahdollisuudet hyvin realistisesti.

– Me emme ole sijoittuneet tänä keväänä vielä kertaakaan kolmen parhaan joukkoon. Uusi joukkue joutuu aina kipuamaan kärkeen takamatkalta ja tekemään itseään tunnetuksi tuomareille. Arvostelulajit ovat tällaisia mutta tytöt tekivät kauden parhaan suorituksensa ja tunnelma oli mahtava, Laine-Näätanen iloitsi.

Kaikki suomalaisjoukkueet kymmenen parhaan joukossa

Iloisia ilmeitä oli myös maajoukkueen muilla ryhmillä. Keväällä maajoukkueeseen noussut Pakilan naisvoimistelijoiden Glorian kapteeni Ilona Valve hehkui energisenä kisasuorituksen jälkeen. Gloria sai pisteet 17,850 ja oli alkukilpailun seitsemäs.

– Matolla oli ihan sairaan hyvä fiilis. Tämä ei varmasti jaa tähän, vaan tulemme olemaan tästä eteenpäinkin MM-kisoissa. Kevään maailmancupin kisoissa olemme sijoittuneet jo viiden parhaan joukkoon ja kun tästä vielä kehitytään, niin kärki ei ole kaukana. Naista kisoista saamme valtavasti lisää intoa harjoitteluun, Valve riemuitsi.

Neljäs suomalaisjoukkue Team Vantaa ylsi sekin kymmenen parhaan joukkoon. Pisteet 17,400 riitti yhdeksänteen sijaan. Kaiken kaikkiaan kisoissa oli mukana 34 joukkuetta. Team Vantaata valmentava Pia Räikkä oli tyytyväinen kauden paatokseen.

– Nyt on huikea fiilis. Tytöt venyivät parhaaseen suoritukseensa kauden pääkilpailussa.

Minna Perovuo

Suosittelemme sinulle