Hyppää sisältöön

Suomen karatehelmi Titta Keinänen takoi kuusi voittoa Istanbulissa - toinen turnausvoitto putkeen!

Titta Keinänen on voittanut karaten maailmancupin osakilpailun naisten +68 kg sarjassa Istanbulissa.

Kuva: Yle
Timo Uusitalo

Ensimmäisessä ottelussaan Keinänen voitti Kongon Tshiaba Nancyn pistein 3-1. Toisella kierroksella ottelussa vastaan tuli Japanin Kawamura Natsumi, josta Keinänen vei voiton puhtaasti 5-0.

Kolmannen kierroksen ottelu Montenegron Konjevic Dragana vastaan päättyi Keinäsen niukkaan voittoon pistein 2-1.

Ottelu lohkovoitosta Englannin Harvey Ameliaa vastaan päättyi selkeästi Keinäsen 8-4-voittoon ja välierissä kaatui puolestaan Italian Ferracuti Clion luvuin 1-0.

Finaalissa Keinänen kohtasi isäntämaan Turkin Hocaoglun Meltemin, josta Keinänen otti 2-0 -voiton ja samalla uransa toisen K1-osakilpailuvoiton.

Maailman rankingissa viidentenä oleva Keinänen saavutti ensimmäisen turnausvoittonsa edellisessä osakilpailussa, joka käytiin huhtikuussa Marokossa.

Keinänen on on tehnyt maailmanlistalla rakettimaisen nousun, sillä vielä alkuvuodesta hänen rankingsijoituksensa oli 67. ja vielä vuosi sitten suomalaisen listaus ei mahtunut edes 200 parhaan joukkoon.

Karate on yltänyt olympialajiksi ja sen mitaleista kilpaillaan ensimmäisen kerran Japanissa vuonna 2020. Keinäsen pitkän tähtäimen tavoite on asetettu Tokion olympialaisiin. Olympiakarsinnat alkavat tulevana syksynä.

– Tokiossa on mukana kolme painoluokkaa ja jokaisesta sarjasta pääsee mukaan vain olympiarankingin kymmenen parasta. Koviakin nimiä varmasti tippuu ulos kisoista, povasi Keinänen Yle Urheilulle keväällä.

Suosittelemme sinulle