Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Mika Kojonkoski tukemaan ja sparraamaan mäkihyppyvalmentajia: "Se, että urheilijamme harjoittelevat parhaiten maailmassa, on tie menestykseen"

Työnsä Olympiakomiteassa kuun lopussa lopettavan Kojonkosken tavoitteena on auttaa mäkihyppyvalmentajia ja rakentaa osaamiseen kehittyviä toimintatapoja.

Mika Kojonkoski
Mika Kojonkoski haluaa auttaa suomalaista mäkihyppyosaamista uuteen nousuun. Kuva: AOP
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Mika Kojonkoski palaa mäkihyppyvalmennuksen pariin aloittamalla mäkihypyn ja yhdistetyn valmentajien sparraajana. Kojonkoski lopettaa työnsä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtajana kesäkuun lopussa.

Aiemmin mäen ja yhdistetyn lajiryhmävastaavana toiminut Kojonkoski kertoo, että tavoitteena on kehittää mäkihypyn valmennusta molemmissa lajeissa niin, että tulevaisuudessa Suomi tunnettaisiin jälleen vahvasta osaamisesta. Toimintatapojen ja valmentajakoulutuksen levittäytyessä myös maajoukkueiden alapuolelle suomalainen mäkihyppy voi saada uutta nostetta.

– Se, että urheilijamme harjoittelevat parhaiten maailmassa, on tie menestykseen ja perustuu osaamiseen. Työ tehdään yhdessä valmentajien kanssa. Sparraan valmentajia arkipäivän valmennuksessa ja leiriolosuhteissa, rakennan osaamisen kehittymiseen johtavia toimintatapoja sekä edistän lajien koulutus-, kehitys- ja tutkimustyötä.

Kojonkosken pesti on osa-aikainen. Suomen lisäksi Norjan ja Itävallan mäkihyppymaajoukkueita valmentanut kuopiolainen kertoo, että työtä tehdään pitkäjänteisesti tulevaisuuteen tähdäten.

– Huippu-urheiluyksikössä tähtäimenä oli tuottaa maajoukkueelle paras mahdollinen tulos MM- tai olympiakisoissa. Nyt katse on pidemmällä ja tulevaisuudessa, ei vain seuraavissa arvokilpailuissa.

Mäkihypyn ja yhdistetyn valmennustiimiä on vahvistettu Kojonkosken lisäksi myös Jarkko Saapungilla, Antti Kuismalla ja Jouni Kaitaisella. Saapungin päävastuulla on yhdistetyn A-maajoukkueen mäkivalmennus, Kuisma nimettiin nuorten maajoukkuevalmentajaksi ja Kaitainen Vuokattiin nuorten ja yläkouluryhmien valmentajaksi.

Lue myös:

IS: Kojonkoski palaa Suomen mäkihyppyvalmennuksen pariin

Kojonkoski vielä avoimena tulevan suhteen, paluu mäkihypyn pariin mahdollinen: "Oma sielu kärsii Suomen nykytilanteesta"

Suomen huippu-urheilulle uusi johtaja – Mika Kojonkoski ei hae jatkokautta

Suosittelemme sinulle