Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Kommentti: Ranskan suurin tähti teki järkyttävän itsekkään tempun vain hetki ennen MM-kisoja, mutta mestarisuosikin valmentaja kohtelee Antoine Griezmannia kuin pumpulia

Ilmeisesti Antoine Griezmann saa tehdä, mitä huvittaa, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann Kuva: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Atletico Madridin ranskalaistähden peliliike torstaina oli pöyristyttävä vain kaksi päivää ennen Ranskan avausottelua ennen MM-kisoissa.

Griezmannin tulevaisuudesta seurassa tai siirrosta Barcelonaan oli spekuloitu lähes tulkoon melkein jopa kausi. Silti hän päätti kertoa valinnastaan jatkaa Madridissa vain muutama päivä ennen Ranskan MM-avausta.

Pahempi asia oli kuitenkin ranskalaisen tyyli ilmaista jatkosopimus. Griezmann julisti jatkonsa puolen tunnin tv-dokumentissa, joka oli kaikessa mahtipontisuudessaan älytön. Dokumentissa esiteltiin puolen tunnin ajan Griezmannin elämää ennen kuin loppuhetkillä ranskalainen kertoi kameran edessä, että hän on päättänyt jatkaa.

Espanjalaislehti AS kertoi Twitter-tiliinsä liveseurannassa, miten dokumentissa Griezmann pelasi suosittua Fornite-peliä. Sitten hän lopettamisen pelaamisen ja söi popkornia. Ei kovin kiehtovaa kerrontaa, AS totesi osuvasti.

Lisäksi jatkoa pyöriteltiin niin hevosvierailulla Ranskan maaseudulla kuin kartingradallakin. Mikään näistä ei saanut häntä vielä päättämään jatkostaan. Päätöksen kertominen venyi koko ajan, kunnes aivan loppuhetkillä päätös oli selvä. Jumalan suunnitelmiin viittava kappale soi kornisti taustalla puolen tunnin hämmentävän show'n jälkeen, kun Griezmann kertoi jatkostaan Atleticossa.

Tunnettu koripallofani Griezmann oli ottanut selvästi mallia lajin supertähden LeBron Jamesin omasta "The Decision" -ohjelmastaan. Vuonna 2010 James ilmoitti yhtä mahtipontisesti, että hän aikoo siirtyä Cleveland Cavaliersista Miami Heatiin.

Griezmannilta oli kuitenkin selvästi unohtunut, kuinka suuren kritiikin Jamesin tapahtuma nostatti. Sen, miiten loukkaava temppu oli Clevelandin faneille ja toisaalta myös, kuinka se kertoi Jamesin omasta egoilustaan.

- Vien talenttini South Beachille, James totesi ja se jäi lennokkaaksi lauseeksi pitkiksi ajoiksi.

Nyt vastaavaa sitaattia tuskin jää elämään, mutta kyllä Griezmannin temppu jää varmasti ainakin Barcelonan fanien mieleen. Sosiaalisen median kommenttien perusteella monen muunkin joukkueen kannattaja oli ärtynyt.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps kertoi puolestaan aiemmin tällä viikolla, että oli pyytänyt Griezmannia kertomaan tulevaisuudesta ennen MM-kisoja. Deschampsin mukaan tämä rauhottaisi tilannetta joukkueen ympärillä.

Didier Deschamps, Antoine Griezmann
Antoine Griezmann on päässyt Didier Deschampsin erikoiskohteluun. Kuva: AOP

Hän ei halunnut ulkoisia asioisten häritsevän MM-kisojen aikana. Takki oli kuitenkin kääntynyt perjantaina. Deschamps on kuuden vuoden pestinsä aikana korostanut, että Ranskan joukkueessa ei ole minää, vaan me. Suurimman tähden tv-show oli suuri osoitus kuitenkin yksilön nostamisesta muiden kustannnuksella.

Se ei silti Deschampsia enää perjantaina haitannut. Yleensä tiukasta kuristaan tunnettu ranskalaisvalmentaja koki asian vain hyvänä.

Mistä tämä kaikki kertoo?

Ilmeisesti Griezmannin rooli on sitten vain niin suuri Ranskan MM-kultahaaveiden kannalta, että kirkkain tähti saa tehdä, mitä huvittaa.

Katso päivän matsit Areenassa tai Yle TV2:ssa:

Ranska - Australia kello 13.00
Argentiina - Islanti kello 16.00
Peru - Tanska kello 19.00
Kroatia - Nigeria kello 22.00

Lue lisää:

Ranskan ykköstähdeltä mahtipontinen temppu vain kaksi päivää ennen MM-avausta – tyrmäsi siirron Barcelonaan 30 minuutin tv-dokumentissa

Suosittelemme sinulle