Hyppää sisältöön

Miltä jongleeraus kuulostaisi työpaikan taukojumppana? Sirkustirehtööri painottaa lajin vaikutusta aivoille

Jongleerausta voi harrastaa vaikka heittelemällä appelsiineja, kertoo sirkuskoulu Woltin kouluttaja ja sirkustirehtööri Juha Ekorre.

Jongleeraus on myös aivojumppaa
Jongleeraus on myös aivojumppaa
Johanna Latvala

Jongleeraamisella on hyviä vaikutuksia niin aivoille kuin muulle kropalle, toteaa sirkuskoulu Woltin kouluttaja ja sirkustirehtööri Juha Ekorre.

Ylen aamu-tv:ssä vierailleen Ekorren mukaan jongleeraamisessa on tärkeää, että silmät seuraavat palloa – lensi se mihin tahansa. Alkuvaiheessa pallot putoilevat tiuhaan tahtiin ja niitä maasta poimittaessa etenkin reidet saavat hyvää jumppaa.

– Kun alat oikeasti treenaamaan tätä ja sinulle tulee kymmeniätuhansia heittoja ja tuhansia poimintoja, voit kuvitella miten se vaikuttaa koko kehon jumppaan, Ekorre sanoo.

Ekorren mukaan jongleeraus voisi toimia esimerkiksi työpaikkojen taukojumppana. Harrastus on keveytensä vuoksi myös loistavaa liikuntaa vanhemmille ihmisille. Lisäksi Ekorre painottaa jongleerauksella olevan hyviä vaikutuksia aivoille.

Ekorren mukaan hyvä jongleerauspallo maksaa noin kymmenen euroa, mutta varsinkin harrastusta aloitellessa lähes mikä tahansa käy palloksi.

– Hyvään vuodenaikaan saattaa löytyä täydellisiä appelsiineja. Tennispallot ovat hyvän kokoisia, niihin voi laittaa vaikka hiekkaa painoksi.

Suosittelemme sinulle