Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Andreas Granqvist nousi Ruotsin sankariksi – Etelä-Korea taipui rangaistuspilkulta

Videotuomarit olivat jälleen osallisia päätöksenteossa, kun Ruotsi päihitti MM-kisojen avausottelussaan Etelä-Korean rangaistuspotkumaalilla 1-0.

Andreas Granqvist
Andreas Granqvist laukoi Ruotsin pilkulta voittoon. Kuva: AOP
Otto Rönkä,
Voitto-robotti
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin ja Etelä-Korean välisessä, tasaisessa F-lohkon kamppailussa nähtiin maanantain vain yksi maali, ja sekin rangaistuspilkulta. Videotuomariston myötävaikutuksella vihelletyn pilkun pisti toisella jaksolla sisään Ruotsin kippari Andreas Granqvist.

Ottelun muiden tilastojen perusteella voitto olisi voinut mennä kumpaan osoitteeseen tahansa tai pisteet jakaa. Vikkelät korealaiset yrittivät pääosin kiitää laidoilta ohi, mutta fyysisesti vahvemmat ruotsalaiset torppasivat vastustajien yritykset koukata maalille.

Avausjakson paras paikka tuli Ruotsin Marcus Bergille. Vain maalivahti Hyun-Woo Chon oiva jalkatorjunta piti "Taeguk-soturien" maalin puhtaana.

Toisen jakson alussa Etel-Korean Ja-Cheol Koo puski hyvin keskityksestä, mutta pallo meni hiukan ohi ja sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä Sebastian Larssonin keskitykseltä näyttänyt vapaapotku kiersikin suoraan kohti maalia, mutta Koo oli näppeineen edessä.

Andreas Granqvist laukoi Ruotsin voittomaalin.

Ottelun ratkaisuhetki koitti reilun tunnin kohdalla. Min-Woo Kim kaatoi rangaistusalueella Viktor Claesson, ja hetken pelailun jälkeen erotuomari Joel Aguilar vihelsi pilliinsä videotarkistuksen merkiksi. Videotuomarit olivat hereillä: Kimin rike oli pilkun arvoinen.

Laukaisijaksi asteli Ruotsin kapteeni Granqvist, eikä konkari erehtynyt. Cho aavisti väärään suuntaan Granqvistin sijoittaessa tyylikkäästi oikealle. 1-0-tulos kesti loppuun asti, ja näin Ruotsi saalisti avausottelusta kolme pistettä.

Pallonhallinta 53%-47%
Laukaukset maalia kohti 5-0
Laukaukset maalin ohi 4-1
Kulmapotkut 6-4
Paitsiot 1-0
Rikkeet 19-22
Keltaiset kortit 1-2
13' Keltainen kortti: K. Shin-wook, Etelä-Korea
28' Etelä-Korean vaihto: sisään K. Min-woo, ulos P. Joo-ho
Puoliajan tulos: Ruotsi 0, Etelä-Korea 0
55' Keltainen kortti: H. Hee-chan, Etelä-Korea
61' Keltainen kortti: V. Claesson, Ruotsi
65' Maali Ruotsille: A. Granqvist
66' Etelä-Korean vaihto: sisään J. Woo-young, ulos K. Shin-wook
71' Ruotsin vaihto: sisään O. Hiljemark, ulos A. Ekdal
73' Etelä-Korean vaihto: sisään L. Seung-woo, ulos K. Ja-Cheol
76' Ruotsin vaihto: sisään I. Kiese Thelin, ulos O. Toivonen
80' Ruotsin vaihto: sisään G. Svensson, ulos S. Larsson
Lopputulos: Ruotsi 1, Etelä-Korea 0

Lue lisää:

Videotuomarit ottivat jälleen roolia – Ruotsi sai rangaistuspotkun tarkistuksen jälkeen

Tähän artikkeliin Voitto-robotti teki tilasto- ja tapahtumagrafiikat ja ihmistoimittaja tekstit. Kerro meille mitä mieltä olet siitä ja miten haluaisit meidän kehittävän artikkeleita. Vastaa lyhyeen kyselyyn täällä (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme