Hyppää sisältöön

Uimahyppy päättyi nuoren kuolemaan Hämeenkyrössä

Onnettomuus sattui viime perjantaina Hämeenkyrön Järvenkylän uimarannalla. Tiistaina nuori mies loukkaantui vakavasti hyppyonnettomuudessa Kuopiossa.

Tyhjä hyppytorni
Kuva: Matias Väänänen / Yle
Heli Mansikka

Hämeenkyröläisellä hyppytornilla tapahtuneen onnettomuuden nuori uhri on menehtynyt. Onnettomuus sattui viime perjantaina Järvenkylän uimarannalla. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle hieman ennen kello kuutta illalla. Poliisin mukaan kyse oli tapaturmasta.

– Tapausta tutkitaan kuolemansyyn tutkintana, eikä asiasta voi tiedottaa enempää, sanoo tutkinnanjohtaja Anssi Köykkä Sisä-Suomen poliisista.

Asiasta uutisoineen alueellisen UutisOivan (siirryt toiseen palveluun) mukaan menehtynyt oli yläkouluikäinen ja kotoisin Hämeenkyröstä. Aamulehti (siirryt toiseen palveluun)kertoo, että uimassa ollut nuori mies hyppäsi noin kolme metriä korkealta hyppytelineeltä ja löi päänsä laiturin rakenteisiin.

Hämeenkyrön seurakunta tarjoaa keskusteluapua tänään keskiviikkona kello 17 alkaen Torikadun Olohuoneessa. Seurakunnan työntekijät ovat päivystäneet alkuviikosta myös uimarannalla, jossa ihmiset ovat halunneet keskustella tapahtuneesta.

Huomenna torstaina järjestetään hartaushetki menehtyneen muistolle. Tilaisuus on kello 18 Hämeenkyrön kirkossa. Seurakunta toivoo, että tieto hartaushetkestä tavoittaa uhrin ystävät, koulukaverit ja muut läheiset.

Jo toinen onnettomuus hyppytornissa tänä kesänä

Hämeenkyrön onnettomuus on jo toinen hyppytornissa sattunut onnettomuus tänä kesänä. Maanantain ja tiistain välisenä yönä nuori mies loukkaantui vakavasti hypättyään Kuopion Väinölänniemen tornista veteen.

Parikymppinen mies hyppäsi kymmenen metrin korkeudesta veteen Väinölänniemen hyppytornista. Hän ei noussut pintaan hypyn jälkeen. Hänen seurassaan olleet kaksi miestä yrittivät nostaa hänet takaisin pintaan, mutta eivät onnistuneet.

Paikalle hälytetyt pelastuslaitoksen sukeltajat nostivat miehen pintaan hyvin nopeasti. Tuolloin mies oli ollut vedessä noin 20 minuuttia. Miehessä ei ollut nostettaessa elonmerkkejä, mutta elvyttämällä hänen sydämensä saatiin lyömään. Mies on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Lue myös: Jo kaksi kohtalokasta uimahyppyä viikon sisällä – Hämeenkyrön onnettomuus hiljensi pikkukunnan

Korjaus kello 12.08. Kerroimme ensin virheellisesti, että mies olisi kuollut Kuopion hyppyturmassa. Hän loukkaantui ja on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

Suosittelemme sinulle