Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Perämeren veneilykausi avataan viikon kestävillä saaristopäivillä

Metsähallituksen lisäksi mukana tapahtumia järjestämässä ovat Meri-Lapin matkailu ja paikalliset yritykset.

Pitkospuut Perämeren kansallispuistossa
Kuva: Laura Valta / Yle
Antti Heikinmatti
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsähallitus esittelee tällä viikolla Perämeren kansallispuistoa ja merellistä toimintaansa koko viikon kestävässä tapahtumien sarjassa.

Tavoitteena on rohkaista ihmisiä käyttämään Perämeren saarten retkeilymahdollisuuksia ja tutustumaan alueen kulttuuriperintöön, kertoo valvoja Keijo Mild Metsähallituksen Luontopalveluista.

– Yleisötavoitteita ei olla asetettu, vaan ollaan kokeilumielellä, että miten tämä lähtisi menemään. Meillä (Metsähallituksessa) isoimpana tavoitteena on se, että jokamiesretkeilijöille avautuisi tilaisuuksia päästä tutustumaan saaristoluontoon, sanoo Mild.

– Toivottaisiin oikeastaan, että kun yleensä pidetään venekauden päättäjäisiä, niin tämä viikko olisi "venekauden avajaiset".

Tapahtumia myös sisäsatamassa

Aiempina vuosina Perämeren kansallispuistossa on järjestetty Sarvipäiviä, mutta viikon kestävä tapahtumarypäs on ensimmäinen laatuaan.

Kansallispuiston kohteisiin järjestetään opastettuja kierroksia ja tapahtumia on myös mantereen puolella, esimerkiksi Kemin sisäsatamassa.

Paikalliset yrittäjät järjestävät saariin risteilyjä päivittäin Kemistä ja Torniosta. Mukana on myös ravintolayrittäjiä, jotka pystyttävät pop-up -ravintoloita muun muassa Pensaskarin saareen.

Suosittelemme