Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Ruokapaikoissa leikkuulautojen ja veitsien puhtaudessa huomautettavaa

Suurtalouskeittiöt ja kaupat pärjäsivät parhaiten Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon tekemissä mittauksissa, joissa tutkittiin ruokaa tarjoavien paikkojen pintapuhtautta.

Maksaa leikataan leikkuulaudalla.
Kuva: Eila Haikarainen / Yle
Tiinamaija Rantamartti
Avaa Yle-sovelluksessa

Mittauksia tehtiin suurtalouskeittiöiden ja kauppojen lisäksi ravintoloissa, pitserioissa ja grilleissä Rovaniemellä, Ranualla, Ylitorniolla, Pellossa ja Kolarissa.

Eniten huomautettavaa oli leikkuulautojen ja veitsien puhtaudessa. Leikkuulautojen huonoon puhtaustasoon vaikuttaa niiden kuluminen, johon koneellinen pesukaan ei aina riitä.

Kaikkien tutkittujen pintojen ja välineiden hyvien tuloksien osuus oli kuitenkin yli 80 prosenttia.

Suosittelemme sinulle