Hyppää sisältöön

Herätys: Juhannusta vietetään perinteisessä säässä, Kotkassa kaupataan kallista tykkiä, Argentiinassa surraan jalkapallotappiota

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Tulenlieskoja nousee grillistä.
Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Yle

Juhannuksena sataa ja tuulee – Katso videolta paloturvalliset kotikonstit grillaukseen

Juhannuksen sää, tuulta ja sadetta, onnistuuko grillaus? Jutussa kerrotaan kotikonstit siihen, miten tuulinen sää vaikuttaa grillaukseen. Palomestari näyttää videolla kuinka käy, kun säheltää ja pallogrilli kaatuu, miten grillaajan tulisi varautua mahdolliseen paloon? Tarjolla terveen järjen kotikonsteja.

Selviytymisopas keskikesän juhlintaan

Nyt on taas keskikesän juhlan aika. Kokosimme niin mökkivieraille kuin saunan lämmittäjillekin lukuisia ohjeita ja neuvoja, joita Ylen verkkosivuilla on vuosien varrella julkaistu. Näillä neuvoilla saatat selvitä juhannuksesta ehjin nahoin ja tuoda riemun rintaan muillekin ihmisille.

Nuori nainen katsoo juhannuskokkoa.
Kuva: Emmi Korhonen/ Lehtikuva

Pienessä saaressa seisova tykki antoi talvisodassa kaikkensa pelastaakseen Suomen – nyt koko kalusto on myynnissä ja hinta tiettävästi maailman hurjin

Suomessa kaupataan todennäköisesti maailman kalleinta tykkiä. Rannikkotykki Rankin saaressa Kotkan edustalla on ollut myynnissä viime kesästä saakka. Sitä kauppaa matkailuyritys, joka osti saaren Puolustusvoimien luovuttua siitä. Tykin hintapyyntö on 199 000 euroa, ja kaupat on tarkoitus lyödä pian lukkoon.

Tykin kattoluukku avoinna
Kattoluukusta pääsee suoraan tykin laukaisuasemiin. Kuva: Tommi Parkkinen / Yle

Jalkapallotappio ottaa koville Argentiinassa

Argentiina hävisi Kroatille 3–0 jalkapallon MM-kisojen alkulohkossa. Tappio oli Argentiinan suurin 60 vuoteen, eikä siitä toipuminen ole ollut helppoa. Joukkueen tähti Lionel Messi ei saanut ottelussa yhtään laukausta kohti maalia. Kaikki tarpeellinen MM-kisoista löytyy Ylen sivuilta.

Jorge Sampaoli kentän laidalla.
Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli. Kuva: AOP

Sateet pyyhkäisevät Suomen yli juhannuksena

Juhannusaaton sää on monin paikoin viileä, tuulinen ja sateinen. Lomailijan kannalta parhaimmista keleistä saa nauttia kaakossa ja itärajan tuntumassa. Myös Lapissa on aluksi poutaista ja lämmintä. Lisää säästä yle.fi/saa.

Juhannusaaton säävaroitukset.
Juhannusaaton säävaroitukset. Kuva: Yle Sää

Suosittelemme sinulle