Hyppää sisältöön

Indonesialainen oikeus antoi Isisiin liitetylle uskonnolliselle johtajalle kuolemantuomion Starbucks-kahvilaan tehdystä iskusta

Oikeuden mukaan mies oli suunnittellut muitakin Indonesiassa tehtyjä iskuja vankilasellistään.

Tuomarit määräsivät syytetylle kuolemantuomion Jakartassa Indonesiassa. Kuva: Bagus Indahono / EPA

Indonesiassa oikeus on tuominnut Isisiin liitetylle uskonnolliselle johtajalle kuolemantuomion itsemurhaiskun tilaamisesta Jakartassa pari vuotta sitten.

Terrori-isku tehtiin tammikuussa 2016 turistien suosimaan Starbucks-kahvilaan. Iskussa kuoli neljä sivullista ja neljä hyökkääjää.

Satoja poliiseja oli paikalla, kun syytetylle Aman Abdurrahmanille luettiin tuomio perjantaina. Tuomarin mukaan Abdurrahmanin opetukset, ohjeet ja puheet ovat inspiroineet hänen seuraajiaan terroritekoihin.

Myös poliisi ja syyttäjät pitävät Abrurrahmania keskeisenä Isisin jäsenenä ja ideologina Indonesiassa.

Viime kuussa Indonesiassa tehtiin itsemurhaisku, jonka epäilty tekijä oli poliisin mukaan saanut inspiraatiota Abrurrahmanin toiminnasta.

Iskussa Indonesian toiseksi suurimmassa kaupungissa Surabayassa kuoli 26 ihmistä. Kuolleiden joukossa oli 13 hyökkääjää, joista osa oli nuoria lapsia.

Oikeus antoi puolustukselle seitsemän päivää aikaa valittaa tuomiosta. Puolustuksen mukaan tuomiosta ei valiteta, sillä tuomittu on kieltäytynyt tunnustamasta tuomioistuimen ja Indonesian hallinnon toimivaltaa.

Abdurrahman tuomittiin ensimmäisen kerran vankilaan 2004 pommi-iskusta Länsi-Jaavassa sekä toisen kerran vuonna 2011 roolistaan ääriryhmän koulutusleirin perustamisessa Acehissa.

Lue myös:

Poliisi: Indonesian terrori-isku oli hätäinen B-suunnitelma

Suosittelemme sinulle