Hyppää sisältöön

Sähkökatkoksia laajalla alueella – erityisesti Itä-Suomessa

Ilmatieteenlaitos on antanut juhannuspäiväksi tuulivaroituksia Itä-Suomeen.

Vaahteran latva katkesi Toivo-myrskyssä kesäkuussa 2018 Jyväskylän kaupunginteatterin takana Kauppakadun ja Vapaudenkadun ylittävällä kevyen liikenteen väylällä.
Kuva: Jaana Polamo / Yle
Saara Hirvonen

Voimakkaat tuulenpuuskat ovat aiheuttaneet juhannusaattona tuhansittain sähkökatkoja pitkin Suomea. Kello kahdelta aamuyöllä sähköä oli vailla noin 15 000 kotitaloutta.

Energiateollisuuden mukaan katkoksia oli 61 kunnassa eri puolilla maata 11 eri yhtiön asiakkailla. Yli tuhat taloutta oli vailla sähköä Mikkelissä ja Ruokolahdella, vajaa tuhat Ilomantsissa, Puumalassa, Rautjärvellä ja Hirvensalmella.

Merkittävä osa sähkökatkoksista keskittyi illalla Järvi-Suomeen. Muun muassa kaatuneiden puiden aiheuttamia sähkökatkoksia oli juhannusaattona 13 yhtiön verkoissa.

Sähköverkkoyhtiöistä ainakin Caruna, Elenia ja Järvi-Suomen Energia ilmoittivat varautuneensa myrskypuuskien aiheuttamiin sähkökatkoihin juhannuksena.

Ilmatieteen laitos varoitti vaarallisesta tuulesta juhannusaaton iltana koko Etelä- ja Keski-Suomessa sekä Pohjanmaan maakuntien ja Kainuun eteläpuolella.

Ilmatieteen laitos odottaa tuulten heikkenevän juhannuspäiväksi. Tuuli saattaa olla vaarallista lauantaina Savon maakunnissa, Kainuussa sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalassa.

Suosittelemme sinulle