Hyppää sisältöön

Kulttimaineen saanut tubettaja Markoboy87 nauttii fanien lähettämistä lahjoista: ”Alussa ei ollut yhtään tilaajaa, nyt heitä on yli 30 000”

Porilainen Marko on poksauttanut kirosanasateessa kotisohvalla auki jo yli sata pulloa hiilihappopitoisia juomia. Oikeassa elämässä mies kertoo olevansa rauhallinen kaveri.

Perjantain Tubettajat spesiaali: Markoboy 87
Perjantain Tubettajat spesiaali: Markoboy 87
Ami Assulin

Poks.

Postipaketista paljastuu oluttölkki. Sitten toinen, kolmas, neljäs – yhteensä ainakin kymmenkunta.

Kuva kääntyy saatteena olevaan, käsin kirjoitettuun kirjeeseen:

”Olen vuosia seurannut videoitasi, ja en voi kuin kehua. Kesän kunniaksi ajattelin lähettää sinulle jonkin verran ulkomaisia oluita”, fani Paimiosta kirjoittaa.

Porilainen, kolmekymppinen Marko kiittää lahjasta ilahtuneena.

– Näitä ei todellakaan Suomesta saa. Kiitos, kyllä pitää kunnioittaa sinuakin, hän sanoo hyväntekijälleen videollaan (siirryt toiseen palveluun).

Tubettaja Markoboy87 kotisohvallaan.
- Marko-setä lähettää terveisiä kaikille faneille ja paljastaa olevansa rauhallinen mies! Yle Perjantain kuvauksissa ei kuultu yhtäkään kirosanaa. Kuva: Matias Väänänen

Seitsemän vuotta ensimmäisestä

Siitä on seitsemän vuotta, kun Marko julkaisi Youtubessa ensimmäisen videonsa, sillä kertaa baarista. Sen jälkeen hän on esitellyt kanavallaan niin kotinsa, edesmenneen Topi-kissansa kuin jääkaappinsa sisällön. Sukunimeään hän ei silti halua kertoa julkisuudessa, sillä fanit ovat käyneet soittelemassa ovikelloa.

– Aluksi minulla ei ollut yhtään tilaajia. Nyt heitä on yli 30 000, Marko hymyilee lukuisille katsojille tutuksi tulleella kotisohvallaan porilaisessa lähiössä.

Instagramissa Markolla on viitisen tuhatta seuraajaa. Facebookissa kavereiden enimmäisraja on tullut täyteen jo kauan sitten.

Hänen videobloginsa on täyttynyt yli sadalla videolla, joissa Marko avaa hiilihappoa sisältäviä pulloja: yleensä kuohuviiniä, mutta myös olutta ja energiajuomia.

- Eikö tämä kuohuviinin kirous ikinä lopu, Markoboy87 sadattelee kuuluisalla kotisohvallaan.
- Eikö tämä kuohuviinin kirous ikinä lopu, Markoboy87 sadattelee kuuluisalla kotisohvallaan. Kuva: Markoboy87

Poks, poks, poks.

Korkit lentävät kattoon ja viinit milloin rinnuksille, milloin seinille tai milloin minnekin. Marko ei säästele kirosanoja pulloja avatessaan. Joistakin videoista huomaa, että kyseessä ei ole päivän ensimmäinen pullo.

Kaduttaako miestä koskaan?

– Ei ole oikein sellaista, että kaduttaisi, hän naurahtaa.

Oikeasti rauhallinen kaveri

Marko vakuuttaa, että videoiden kuumakalle on vain roolihahmo. Oikeassa elämässä mies kertoo olevansa rauhallinen kaveri.

– Moni varmaan ajattelee, että juon aina. Totuus on, että en juo aina.

– Teen juomavideoita, koska haluan maistella erilaisia juomia. Mä otan jonkun verran alkoholia ainoastaan lauantaisin, ja määrä vaihtelee.

- Joskus voisi hankkia uuden kissan, Markoboy87 tuumaa. Videoilla tutuksi tullut Topi-kissa kuoli syöpään.
- Joskus voisi hankkia uuden kissan, Markoboy87 tuumaa. Videoilla tutuksi tullut Topi-kissa kuoli syöpään. Kuva: Matias Väänänen

Marko on eläkkeellä jalkavaivojen vuoksi. Päivät kuluvat miehen mukaan ”ihan tavallisesti”.

– Aamulla nousen ja sitten syödään ja yleensä käyn vähän ulkona. Olisiko se hulluinta, mitä olen tehnyt, että olen kävellyt punaisia päin liikennevaloissa, hän pohtii.

Paras lahja on televisio

Kun Marko valittiin suosituimmaksi suomalaiseksi tubettajaksi Tubecon-tapahtumassa muutama vuosi sitten, hän ei ollut itse paikalla. Voiton jälkeen nettisivusto Ylilauta keräsi Markolle 2000 euroa ja lahjoitti hänelle uuden television, pelikonsolin ja toimintapelejä.

– Paras lahja, minkä olen saanut, on telkkari. Katson paljon elokuvia, yleensä kauhua, Marko kertoo.

Kuohuuko vai eikö kuohu? Markoboy87 on avannut lukuisia pulloja. Hän selviää harvemmin kuivana operaatiosta.
Kuohuuko vai eikö kuohu? Markoboy87 on avannut lukuisia pulloja. Hän selviää harvemmin kuivana operaatiosta. Kuva: Markoboy87

Poks, poks, pokspokspoks!

Marko on poistanut osan villeimmistä videoistaan, ja Youtube-kanavan laskuri näyttää puolta miljoonaa katselukertaa. Aikaisemmin mm. Satakunnan kansa on uutisoinut (siirryt toiseen palveluun) Markon rikkoneen jopa kuuden miljoonan katsojan rajan.

Poistetut videot jatkavat elämäänsä muiden tubettajien tekemissä parhaat palat -versioinneissa, joilla on jopa 400 000 katsojaa.

Paljonko tubettaja tienaa?

Maailmalla tubetähdet tienaavat jopa miljoonia dollareita vuodessa, ja Suomessakin suosituimmat tubettajat ovat yltäneet yli 70 000 euron vuosituloihin videoillaan. Viime vuoden tulokuningatar (siirryt toiseen palveluun) oli tamperelainen Mmiisas, jolla on lähes 370 000 seuraajaa.

Miten hyvin Marko mahtaa videoillaan tienata?

– En saa tubettamisesta rahaa, kun minulla ei ole mainokset päällä. Ei niitä vaan ole tullut laitettua, hän kertoo.

Markolle riittää, että tubettamisesta tulee hyvää mieli. Hän kuvaa ja leikkaa videot puhelimellaan, ja aikoo jatkaa vastaisuudessakin.

– Naiset tulevat välillä ravintolassa halaamaan, Marko myhäilee, mutta kertoo olevansa varattu mies.

Paimiolaisfanin lahjapaketista paljastunut kirje päättyy näin:

”Toivottavasti teet videoita vielä pitkään. Toivottavasti maistuu ja toivottavasti ei s-tana kuohu!”

Markoboy87 avaa Yle Perjantain (siirryt toiseen palveluun) kesäsarjan Tubettajat spesiaalin. Uusia jaksoja tulossa Areenaan ja Areenan Youtube-kanavalle (siirryt toiseen palveluun) heinäkuun ensimmäisinä viikkoina!

Suosittelemme sinulle