Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Ruotsi mätti maaleja ja nousi lohkovoittoon – Meksiko jatkoon rumasta tappiosta huolimatta

Ruotsi otti 3-0-voiton Meksikosta ja nousi F-lohkon voittoon. Meksiko etenee jatkoon kakkosena, kun toisaalla Saksa hävisi Etelä-Korealle.

Parhaat palat: Ruotsi pesi Meksikon 3-0
Otto Rönkä,
Voitto-robotti
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsi otti jatkopaikan MM-kisojen "kuolemanlohko" F:stä kaatamalla päätöskierroksella Meksikon selvin lukemin 3-0. Mutta kun toisaalla hallitseva maailmanmestari Saksa hävisi sensaatiomaisesti Etelä-Korealle, pääsi Meksikokin huokaisemaan helpotuksesta ja etenemään jatkoon.

Avausjaksolla ei vielä maaleja nähty, mutta siitä ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi haki voittoa ahnaammin: tasapisteissä Saksan kanssa ollut Ruotsi halusi voittaa ja selvitä jatkoon. Keltapaidat hallitsivat peliä ja loivat parempia tilanteita.

Toisella jaksolla viimein lykästi. Ruotsin keskitys päätyi takatolpalle, jossa laitapuolustaja Ludwig Augustinsson laukoi pallon voimalla Meksikon maaliin.

Tunnin kohdalla Ruotsi sai rangaistuspotkun, kun Hector Moreno kaatui läpiajoon päässeen Marcus Bergin. Kippari Andreas Granqvist ei pilkulta erehtynyt vaan siirsi Ruotsin jo 2-0-johtoon.

Tässä vaiheessa meksikolaisten hermot alkoivat totisesti pettää. Jos toisaalla Saksa nousisi johtoon Etelä-Koreaa vastaan, päättyisi Meksikon taival lopputurnauksessa maalierovertailun perusteella tähän otteluun.

Ruotsin ote voitosta ja jatkopaikasta väkevöityi kuitenkin entisestään vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pallo kimposi epäonnisesti omaan verkkoon Edson Alvarezin jalasta, ja peli oli Ruotsille jo 3-0.

Tulos kesti loppuun asti. Meksiko saattoi loppua kohden myös hieman höllentää, kun tieto Etelä-Korean johtomaalista Saksaa vastaan tavoitti Jekaterinburgin areenan. Ruotsi otti lohkovoiton maalieron perusteella ennen Meksikoa. Saksa ja Etelä-Korea jäivät rannalle.

Pallonhallinta 65%-35%
Laukaukset maalia kohti 3-5
Laukaukset maalin ohi 8-7
Kulmapotkut 7-3
Paitsiot 2-0
Rikkeet 14-11
Keltaiset kortit 3-2
1' Keltainen kortti: J. Gallardo, Meksiko
26' Keltainen kortti: S. Larsson, Ruotsi
Puoliajan tulos: Meksiko 0, Ruotsi 0
50' Maali Ruotsille: L. Augustinsson
57' Ruotsin vaihto: sisään G. Svensson, ulos S. Larsson
61' Keltainen kortti: H. Moreno, Meksiko
62' Maali rangaistupotkulla Ruotsille: A. Granqvist
65' Meksikon vaihto: sisään M. Fabián, ulos J. Gallardo
68' Ruotsin vaihto: sisään I. Kiese Thelin, ulos M. Berg
74' Maali Ruotsille: Oma maali
75' Meksikon vaihto: sisään J. Corona, ulos A. Guardado
80' Ruotsin vaihto: sisään O. Hiljemark, ulos A. Ekdal
86' Keltainen kortti: Miguel Layún, Meksiko
88' Keltainen kortti: M. Lustig, Ruotsi
89' Meksikon vaihto: sisään O. Peralta, ulos Miguel Layún
Lopputulos: Meksiko 0, Ruotsi 3

Tähän artikkeliin Voitto-robotti teki tilasto- ja tapahtumagrafiikat ja ihmistoimittaja tekstit. Kerro meille mitä mieltä olet siitä ja miten haluaisit meidän kehittävän artikkeleita. Vastaa lyhyeen kyselyyn täällä (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Saksalle jättipettymys! Maailmanmestari ulkona MM-kisojen jatkopeleistä

Suosittelemme