Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Tarjolla tuplahintaisia lippuja ja "ei oota" – lippukauppa Viagogo aiheuttaa harmia kesäteatterille

Sveitsiläinen tapahtumalippujen jälleenmyyntisivusto on ottanut Heinolan kesäteaterin liput listoilleen. Niistä pyydetään kuitenkin jopa tuplahintaa lippujen oikeaan hintaan nähden.

Heinolan kesäteatterin Kunnon komedia kesällä 2018.
Heinolan kesäteatterin Kunnon komediaa tähdittävät mm. Risto Kaskilahti ja Jonna Järnefelt. Kuva: Heinolan kesäteatteri
Sanna Pirkkalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Heinolan kesäteatterissa on törmätty ikävään ongelmaan lippujen myynnissä. Netissä toimiva sveitsiläinen tapahtumalippujen jälleenmyyntisivusto Viagogo välittää teatterin lippuja katsojille, mutta hinnat ovat pilvissä.

Kaupungin tapahtumatuottaja Ossi Arvela sanoo, että ongelmat huomattiin heti esityskauden alkaessa. Arvelan mukaan teatterilla alettiin ihmetellä, miksi ihmiset kuvittelivat esitysten olevan loppuunmyytyjä tai lippuhintojen poikkeavan ilmoitetusta.

– Pienen selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että asiakkaat ovat päätyneet hakukoneiden kautta kyseisen firman sivuillle.

Viagogon sivustolla lippuja myydään tapahtumiin tuplahinnalla ja vieläkin kalliimmalla. Lisäksi sivusto saattaa ilmoittaa, että näytös on loppuunmyyty, vaikka lippuja olisi todellisuudessa saatavilla.

Sama firma riesana jalkapallon MM-kisoissa

Arvelaa harmittaa etenkin se, että syyttävä sormi osoittaa teatteria, vaikka sillä ei ole sivuston kanssa mitään tekemistä. Asiakas ei välttämättä tiedä olevansa ulkopuolisen toimijan sivulla ja kaikista huonoista kokemuksista ja epäselvyyksistä syytetään järjestäjää.

Sveitsiin rekisteröity, netissä lippukauppaa harjoittava Viagogo on häirinnyt tapahtumajärjestäjiä ympäri maailmaa. Suomessa aiemmin samasta ongelmasta on ilmoittanut muun muassa Oulu Sinfonia. Myös monien artistien keikoille ja urheilutapahtumiin lippuja on myyty palvelun kautta todella kovilla hinnoilla.

Viagogo on ollut esillä myös parhaillaan Venäjällä pelattavien jalkapallon MM-kisojen yhteydessä. Kansainväinen jalkapalloliitto Fifa on tehnyt yrityksestä rikosilmoituksen ja varoittanut ostamasta lippuja kisoihin ulkopuolisilta välittäjiltä.

Fifa kertoo saaneensa useilta yksityishenkilöiltä ja kuluttajaien turvallisuudesta huolehtivilta yrityksiltä ilmoituksia, joissa viitataan Viagogon harjoittamaan epäselvään ja harhaanjohtavaan liiketoimintaan.

Heinolassa harkitaan toimenpiteitä

Arvelan mukaan Viagogon aiheuttamien ongelmien taloudellisia vaikutuksia on toistaiseksi vaikea arvioida.

– Olemme ryhtyneet selvittämään, mihin toimenpiteisiin on mahdollista ryhtyä. Kesän aikana meillä käy yli 20 000 katsojaa, joten suhtaudumme lipunmyyntimme häiriötekijään erittäin vakavasti.

Heinolan kesäteatterin esityskausi jatkuu heinäkuun lopulle saakka. Teatterin virallinen lipunmyyntikumppani on Lippupiste.

Heinolan kesäteatteri esittää tänä kesänä näytelmää Kunnon komedia. Sen on ohjannut Pertti Sveholm ja rooleissa nähdään Risto Kaskilahti, Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen, Pihla Penttinen, Anu Sinisalo, Jari Pehkonen ja Taisto Oksanen.

Suosittelemme sinulle