Hyppää sisältöön

Matti Mattsson SE-vireessä SM-uinneissa – "Rennosti ja helposti"

Matti Mattsson oli SE-vauhdissa heti Jyväskylän SM-uintien avauspäivänä. Mattsson kauhoi 100 metrin rintauinnin SE-ajan 1.00,86 jo alkuerissä. Illan finaalissa aika ei enää parantunut. Mattsson juhli SM-kultaa ajalla 1.01,53.

Matti Mattsson. Kuva: Tomi Hänninen

Sadan metrin rintauinnin Suomen ennätyksen parannus tuli torstaina yllätyksenä Matti Mattssonille. Porilainen paineli Jyväskylän SM-altaassa alkuerissä ajan 1.00,86. Hän viilasi ennätyksestään 26 sekunnin sadasosaa. Edellinen SE 1.01,12 oli viime kesän perua.

– SE-aika tuli vähän yllätyksenä. Kaksi viikkoa sitten oltiin Mare Nostrumissa, ja siellä meni 1.03:n aikoja väkisin vääntämällä. Nyt aika tuli rennosti ja helposti, Mattsson vertasi Jyväskylän uintia Barcelonan ja Monacon kisoihin.

Iltakisoissa aika ei enää parantunut. Mattsson juhli Suomen mestaruutta ajalla 1.01,53.

Mattsson palaa elokuisissa EM-uinneissa yhden päämatkan taktiikkaan, joka tuotti hänelle MM-pronssin viisi vuotta sitten Barcelonassa. Porilainen ui Glasgow'ssa vain 200 metrin rintauinnin.

– Ajattelin kokeilla vanhaa lähestymistapaa. Jos satanen ei ole lähtenyt arvokisoissa, siitä on tullut liikaa ajatuksia, peikko, Mattsson kertoi SM-kisojen avauspäivänä Jyväskylässä.

Kova harjoituskausi vauhdissa

Uimarilla on menossa kova harjoituskausi kohti elokuussa Glasgow'ssa kisattavia EM-kilpailuja. Ensi viikosta alkaen hänen harjoitusolonsa paranevat, kun hän pääsee suljettuna olevaan Porin uimahalliin 50 metrin radalle. Alkukesä meni pitkällä radalla maauimalassa ja hallissa 25 metrin altaassa "kikkaillessa".

– On hyvä asia, että Porin kaupunki joustaa, ja pääsen treenaamaan, Mattsson kertoi ja iloitsi siitä, että saa altaan omaan käyttöönsä.

Uimari aikoo pitää keskittymisen täysin uinnissa, vaikka kotikaupungissa on heinäkuussa runsaasti houkutuksia Suomi Areenan, jazzien ja asuntomessujen aikaan.

– Ei parane lainkaan mennä kaupunkiin. Menen Luvian mökiltä suoraan uimahalliin, Mattsson nauroi ja muisteli Rion olympiavuotta, jolloin treenasi hallissa iltakymmeneltä yksikseen, kun muu jengi kulki jazzkadulla.

Mattssonin sitoutumista kuvaa myös se, että hän on muutamassa vuodessa pudottanut painoaan lähes 20 kiloa. Vedessä on kuljetettavana aiempaa pienempi massa.

– Nyt painoa on 94 kiloa. Enimmillään 2014-2015 se oli 113 kiloa, Mattsson kertoi.

Lue myös:

Hallaselkä taituroi nuorten EM-hopealle – Suomen tytöt EM-pronssille

Jallow nipisti kolme sadasosaa SE-ajastaan

Suosittelemme sinulle