Hyppää sisältöön

Helsingin Pride-kulkueessa jopa 100 000 ihmistä – katso koko Ylen puolitoistatuntinen erikoislähetys tapahtumasta

Yle näytti paikalta suoraa erikoislähetystä, jossa seurattiin kulkuetta. Järjestäjän ja poliisin mukaan kulkue sujui ilman järjestyshäiriöitä.

Helsinki pride Senaatintorilla.
Yle seurasi suorassa lähetyksessä Helsingin Pride -kulkuetta. Ohjelmassa oli myös monia vieraita.

Helsingin Pride-viikko huipentui tänään lauantaina Pride-kulkueeseen, johon Helsingin poliisin ja järjestäjän arvion mukaan saapui lähes 100 000 osallistujaa.

Yle näytti tapahtumasta tapahtumasta suoraa erikoislähetystä iltapäivällä Teema-kanavalla ja Yle Areenassa. Ohjelman voi katsoa klikkaamalla tämän uutisen yllä olevaa kuvaa.

Järjestäjä HeSetan mukaan tapahtuma sujui ilman järjestyshäiriöitä. Myös poliisi kertoi Twitterissä iltapäivällä neljältä tapahtuman sujuneen rauhallisesti.

HeSetan mukaan ennätyksellisen osallistujamäärän lisäksi myös tapahtuman yhteistyökumppanien määrä oli tänä vuonna historiallisen suuri.

Kulkue lähti liikkeelle kello 13 Senaatintorilta ja eteni torilta Kaivopuistoon. Poliisi on tiedottanut (siirryt toiseen palveluun) kulkueen aiheuttavan monia poikkeuksia liikennejärjestelyihin Helsingin keskustassa kello 12–16.

Lähetyksessä olivat haastattelussa muiden muassa supersuosittu laulaja Saara Aalto, vihreiden kansanedustaja Jani Toivola, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ja tubettajana tunnetuksi tullut Tuure Boelius.

Lähetyksen juonsivat ajankohtaisohjelma Perjantaista tutut Rosa Kettumäki ja Sean Ricks. Kulkuetunnelmia välittävät Yle Kioskin Essi Lamppu ja Emma Karasjoki.

Seurasimme tässä uutisessa kulkuetta ja tapahtumia hetki hetkeltä iltapäivällä.

Pride-kulkue liikkeellä Helsingin keskustassa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Helsinki Pride 2018 -tapahtuman (siirryt toiseen palveluun) tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta.

Aiempia uutisia aiheesta

Tutkija: Pride-marssit kasvavat samalla kun ydinperheajattelu ja ahtaat sukupuoliodotukset väljentyvät

Sukupuolta ei tarvitse määritellä vessaa valitessa tai henkilöstökyselyissä – Näin konsulttiyhtiö tukee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä

Posti osallistuu näyttävästi Helsinki Pride -tapahtumaan – kirjelaatikot koristellaan sateenkaaren värein

Kokkolassa kasvaneelle pojalle homottelu tuli aikanaan tutuksi – nykyään nuorilla on helpompaa, mutta asuinpaikalla on yhä väliä

Hetki hetkeltä -seuranta

Suosittelemme sinulle