Hyppää sisältöön

Vilkkaalla paikalla Helsingissä tapahtui puukotus – poliisi ampui laukauksen

Paikalla Sörnäisissä oli useita poliisipartioita.

Sörnäisten Kurvi lauantaina Helsingissä 30. kesäkuuta.
Sörnäisten Kurvi lauantaina Helsingissä 30. kesäkuuta. Kurvissa sattui aikaisemmin päivällä puukotus, jota selvittänyt poliisipartio ampui laukauksen puukolla varustautunutta henkilöä kohti. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
STT,
Jarno Virtanen

Helsingin Sörnäisten Kurvissa on sattunut puukotus, jota selvittänyt poliisipartio ampui paikalla yhden laukauksen.

Poliisi sai tiedon alun perin puukotuksesta kello 11.30 aikaan. Uhria oli puukotettu raajaan, ja poliisi tavoitti tekijät.

Kun tapausta oltiin selvittämässä, paikalle saapui ulkopuolinen henkilö, joka juoksi poliisipartiota kohti veitsi kädessä.

Tässä tilanteessa poliisi käytti asetta. Laukaus ei kuitenkaan osunut keneenkään, eikä henkilövahinkoja tullut, Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle.

Hyökännyt henkilö oli päihteiden vaikutuksen alaisena, kerrottiin Helsingin poliisilaitokselta Ylelle.

Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä, joista kahta epäillään puukotuksesta. Kolmas kiinni otettu on poliisia kohti hyökännyt mies. Sekä kiinniotetut että puukotuksen uhri ovat 30–40-vuotiaita miehiä.

Helsingin poliisin mukaan tässä vaiheessa ei ole selvyyttä, ampuiko poliisi hyökkääjää kohti vai varoituslaukauksen. Tilanne oli nopea ja tuli poliisille yllätyksenä.

Paikalla oli useita poliisin yksiköitä, ja alue eristettiin teknistä tutkintaa varten. Tilanne on muuten ohi.

Poliisin aseenkäytöstä on ilmoitettu valtakunnansyyttäjälle, joka tekee asiasta esiselvityksen. Tämä on normaali käytäntö, sillä poliisi aseenkäyttötilanteet selvitetään aina.

Suosittelemme sinulle