Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 5 vuotta vanha

Thaimaan turistiveneturmassa 53 kateissa, pelastustyöt keskeytetty

Pelastustöitä vaikeuttaa pimeys sekä kova myrskytuuli ja korkeat aallot.

Veneturmasta pelastettuja matkustajia  tuodaan Phuketin satamaan.
Veneturmasta pelastettuja matkustajia tuodaan Phuketin satamaan. Kuva: Kritsada Muenhawong / AFP
Marika Kataja
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaksi turisteja kuljettanutta venettä on kaatunut myrskyssä Thaimaan Phuketin edustalla. Maakunnan kuvernöörin mukaan kateissa on yhä 53 ihmistä.

Viranomaisten mukaan merestä on löytynyt yhden ihmisen ruumis. Pelastustyöt on toistaiseksi jouduttu keskeyttämään pimeyden ja myrskysään vuoksi, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisin mukaan toisessa veneessä oli noin sata ihmistä ja toisessa 39. Isommasta turmaveneestä on saatu pelastettua ainakin 48 mereen joutunutta ihmistä. Pienemmän aluksen kaikki matkustajat on saatu maihin.

Pelastustöitä on vaikeuttanut pimeys sekä kova myrskytuuli ja korkeat aallot.

Vielä tunteja onnettomuuden jälkeen yhä kateissa olevien määrästä oli ristiriitaisia tietoja.

Onnettomuusaluksen kapteenin mukaan vene oli palaamassa Phuketiin Koh Rachasta iltapäivällä, kun viisimetriset aallot tulvivat alukseen. Alus kallistui ja lopulta kaatui. Matkustajat laittoivat pelastusliivit ja mereen laskettiin pelastuslauttoja.

Veneessä oli myös lapsia

Chalongin poliisi on vahvistanut The Phuket News -uutissivustolle, että meressä kelluu ihmisiä. Poliisin mukaan veneessä oli myös paljon lapsia.

Toisessa aluksessa oli etupäässä kiinalaisia turisteja ja pienemmässä kiinalaisia ja eurooppalaisia turisteja.

Suurempi aluksista oli sukellusretkiä järjestänyt vene, ja se kaatui Koh Hein lähellä Phuketin eteläkärjen tienoilla. Toinen vene kaatui Koh Mai Thonin lähellä, Phuketin kaakkoispuolella.

Pelastustöissä on ollut myös paikallisia kalastusaluksia. Paikallismedian kuvissa näkyy meressä kovassa aallokossa kelluvia pelastuslauttoja.

Phuketin alueella on parhaillaan raju myrskysää, joka jatkuu ensi tiistaihin asti. Merellä oli myös muita aluksia vaikeuksissa. Viranomaiset pohtivat, pitäisikö merelle lähteminen kieltää kokonaan myrskyn ajaksi.

kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Suosittelemme