Hyppää sisältöön

Intian poliisi: Äiti Teresan järjestön nunna myi vauvoja

Nunna ja toinen työntekijä ovat myyneet ainakin viisi vauvaa järjestön turvakodista.

Nunna koristelee Äiti Teresan kuvaa.
Nunna koristeli Äiti Teresan kuvalla varustettua pöytää Kalkutassa. Kuva: Imago / AOP
Marika Kataja

Intian poliisi on pidättänyt nunnan ja toisen työntekijän Äiti Teresan hyväntekeväisyysjärjestöstä epäiltynä pikkuvauvojen myymisestä. Kaksikko työskenteli järjestön Jharkhandin osavaltion pääkaupungissa Ranchissa sijaitsevassa turvakodissa.

Naiset pidätettiin torstaina ja heitä syytetään lapsikaupasta, poliisi kertoi. Naisia saattaa odottaa viiden vuoden vankeustuomio.

Syytteiden mukaan naiset ovat myyneet toukokuussa järjestön tiloissa aviottomalle naiselle syntyneen poikavauvan. Vauva myytiin Uttar Pradeshin osavaltiossa asuvaan perheeseen vajaan 1 500 euron hinnalla.

Useita tapauksia

Poliisit tutkivat myös muita tapauksia. 12 raskaana ollutta naista on siirretty viranomaisten hoiviin järjestön tiloista.

– Naiset ovat myöntäneet neljä muuta tapausta, joita pyrimme varmistamaan. Vauvat ostaneet perheet ovat myös tarkkailussamme ja heitä tullaan myös syyttämään, sanoi poliisin edustaja Aneesh Gupta.

Poliisit pääsivät rikoksen jäljille, kun lastensuojeluviranomaiset havaitsivat vauvan kadonneen järjestön tiloista viime viikolla.

– Olemme vastaanottaneet useita valituksia tämän turvakodin toiminnasta ja olemme tarkkailleet sitä lähes puoli vuotta, sanoi osavaltion lastensuojelun johtaja Arti Kujur.

Lastenoikeusaktivistien mukaan myös muita järjestön turvakoteja epäillään vauvojen myynnistä.

Äiti Teresa perusti Rakkauden lähettiläät -sääntökunnan ja hyväntekeväisyysjärjestön Kolkatassa 1950. Järjestö on perustanut satoja keskuksia köyhien ihmisten auttamiseksi.

Äiti Teresa palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla 1979 hyväntekeväisyystyöstään. Hän kuoli 87-vuotiaana vuonna 1997. Paavi Fransiscus julisti hänet pyhimykseksi viime vuonna.

Suosittelemme sinulle